Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lord Capars skötare: ”Snack om att köra tisdag, torsdag eller lördag”

Annons

Kaoset inom den italienska travsporten fortsätter.
Söndagens tävlingar med Derbyt och Gran Premio Gaetano Turilli i Rom ställdes in.

Efter flera dagar av inställda travtävlingar i Italien drabbade den ekonomiska krisen även ett av landets största hästevenemang. Derby-helgen på Tor di Valle-banan har totalt en bra bit över 1 miljon euro i prispengar och i år hade de svenska travarna det synnerligen väl förspänt.
Ludvika-hästen Lord Capar, ägd och tränad av Sven ”Plåt-Sven” Andersson skulle ha gått ut som favorit i huvudloppet med 3 miljoner kronor i förstapris, en chans han nu riskerar att gå miste om.
- Det är nya besked hela tiden här nere. Det senaste jag hört är att man ska försöka köra loppen, men inte när. Det är snack om antingen tisdag, torsdag eller lördag. Att inte veta vilken dag ett lopp går gör det ju hopplöst när man ska försöka förbereda sin häst, suckar Lord Capars skötare Sofie Österberg från träningscampen utanför Rom.
Lutfi Kolgjini som skulle ha startat hästar i de tre största loppen ställde på lördagsmorgonen in sin resa till Italien.
- Jag har bokat om biljetten tre gånger. Nu är jag beredd att åka ner med kort varsel om det skulle bli lopp, men mitt tips är att allt ställs in.

Hotar storma banan

Orsaken till krisen är att prispengarna kraftigt skurits ner och de senaste månaderna inte betalats ut alls. Det är i protest mot detta som de aktiva vägrar genomföra några tävlingar.
- Jag har sympati med alla som protesterar. Förbundet vill köra, men är rädda för att folk ska gå in på banan och stoppa loppen. Travförbundet har förhandlat med finansdepartementet i flera dagar utan resultat, säger Kolgjini som skulle ha startat hästarna Lily Kronos, Lou Kronos och Garland Kronos.
- Det är sagt att man ska försöka köra lördagsloppen på tisdag och söndagsloppen på torsdag. I sådana fall är vi med, men dröjer det längre tar jag hem hästarna.
Förutom Lord Capar och Kolgjinis trio skulle även Nils Enqvists Opal Viking ha startat i Rom som titelhållare i Gran Premio Gaetano Turilli.


Robin Johansson

Mer läsning

Annons