Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– men Amanda och Kurage från Borlänge bjöd på en härlig fight

Annons

Dalahoppet årgång 2008 blev nog inte riktigt vad arrangerande Falu Ryttarsällskap tänkt sig.
Rena ”Snöhoppet” vad det någon som skojade - och det kändes inte helt fel.

Lördagen bjöd på ett väder av sällan skådat slag. Snöflingor stora som femkronor, kastvindar som drev regnet vågrätt i luften och temperaturer runt nollan talar för sig själv.
Klockan sex på söndag morgon var personalen på plats för att ta hand om nattens snötäcke. Sladdmaskinen snurrade runt, runt och personalen ordnade dräneringar som när tävlingen startade hade ett perfekt hoppunderlag–om än ganska blött.
En arrangörsmässig bragd, tyckte många.
Men nu slog vädret också om och solen tittade fram mellan molnen och faktiskt kändes lite värme och temperaturen steg så sakteliga till sju grader. Härligt.

På grund av lördagens väder flyttades 1,50 meter till söndagen, vilket innebar två 1,50 meter där den sistnämnda hade bedömningen A1:a/Winning Round vilket garanterar en omhoppning med ett minsta antal ekipage som motsvarar antalet placerade.
Pontus Westergren, Södertälje

Visst blev det så, men vilken härlig fight det blev.
Fyra ekipage till omhoppning med Amanda Kjellberg från Borlänge RS på Kurage som ett av dem. Pontus och Michelle Lennings från Salaorten på Cyratez hade båda 0 i grundomgången och Amanda och Sara Molvidson från Hamre på Liquido hade fyra.
Med omvänd startordning så var Sara först ut och med ett pet blev det totalt 8 fel.
Amanda kom igång perfekt. En fröjd för ögat att följa ekipaget till en felfri runda och totalt 4.
Nu var pressen satt på nollfelarna.
När Michelle fick fyra fel med sämre tid än Amanda så var andraplatsen klar.
Skulle då Pontus klara pressen att klara Amanda, som hade en topptid på 43,78? Det var en otroligt fokuserad Pontus som efter en uppvärmningsvolt passerade startlinjen. Och vilken uppvisning det blev i konsten att rida en bana på bästa sätt. Det blev en klockren nolla och tiden 43,74. Det var ett proffs som visade upp sig på en häst med massor av kapacitet. Vilken härlig avslutningsfight det blev–och dessutom med en tjej från Borlänge.


Grattis Pontus, hur känns det här?
– Himla roligt. Och vilken härlig häst. Det här var vår fjärde seger nu i vår upp till Grand Prix-nivå. Jag är jätteglad.
– Och skriv att arrangörerna har gjort ett riktigt kanonjobb. Underlaget har varit perfekt hela tiden, trots vädret.
Så säger kungen av ”Snöhoppet” 2008. Och det är bara att hålla med - att ni pallade!

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons