Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– och Storbyns lag satte färg på hoppettan

Annons

Lördagen bjöd på dallrande värme när Avesta RK bjöd in till tre klasser regional hoppning för ponnyer.

De två första klasserna var på nivån Lätt B och här blev det en hel del fina nollor med bra ridning. Flera Avesta-ekipage visade storform, men dagens jubel från hemmafansen kom när Felix Eriksson på 10-åriga D-ponnyn Tequila Sunrise, i andra klassen, med bedömningen A:0, speedade hem segern med hela sex sekunders marginal före tvåan Isabella Söderberg, Folkärna, på Hobson.
Sista klassen var en Lätt A, bedömning två faser A:0 (A:1c), och här blev det betydligt tuffare att rida felfritt. Kategori B och C var sammanslagna och det såg länge ut som om ingen skulle klara en grundomgång felfritt. Men som sista ekipage kom Stina Martinsson från Bollnäs på C-ponnyn White Pearl och avslutade med dubbelnolla och en klar seger.


I kategori D blev det en spännande omhoppning mellan Avestas Lisa Lundgren Mähler på Santana, Felix Eriksson på Tequila Sunrise och Örebros Anna Rauseus på Munsboro Dubh.
Först ut var Lisa som fick 12 fel.
Anna svarade sedan för ett elegant genomförande med en felfri runda och tiden 37,47.
Felix kom direkt efter och inledde kanonbra. Oj, va, fort det gick, när sista delen av banan inleddes var det med flera sekunders ledning. Men här blev det en onödig gasökning med för svår sväng, vilket gav ett pet och fyra fel. Men tiden var hela åtta sekunder snabbare än segrarens. Med lite mer rutin kan det här komma att bli riktigt bra. Nära dubbelseger var det.


Söndagen hade andra omgången av ponnyallsvenskan division 1 och här blev det en riktigt spännande omhoppning mellan Storbyn, Avesta, Älvdalen och Vansbro.
Första omgången i Älvdalen vann Avesta som enda felfria lag.
Nu var det Storbyn som satte färg på tävlingen genom att vinna med noll fel före Avesta, 4, Älvdalen, 5, och Vansbro, 6.
Det här ger en spännande final nästa helg i Storbyn där kampen om segern nu är helt öppen. Avesta toppar med 14 poäng före Storbyn på 11. Vem har nerverna mest under kontroll och vilken klarar att ge den bästa cochingen?

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons