Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Plåt-Svens” tre-åring satte nytt banrekord i Oslo

Annons

Treåringseliten på Bjerke på söndagen blev en härlig duell mellan ”Plåt-Sven” Anderssons Lord Capar och Roger Walmanns amerikanska import Surtees Hanover.
Och Lord Capar var än en gång den starkaste.

Surtees Hanover med Johan Untersteiner i sulkyn öppnade snabbast och tog ledningen medan Örjan Kihlström körde lite avvaktande första halvvarvet med Lord Capar innan han gick fram utvändigt om ledaren.
Ledarduon drog ifrån konkurrenterna på sista bortre långsidan och ledande Surtees Hanover såg väldigt fin ut hela vägen men Lord Capar utmanade energiskt och 150 kvar stod det klart att ”Plåt-Svens” lille krigare än en gång skulle dra det längsta strået, trots det tyngre loppet.
– Lord Capar fick gå utvändigt om ledaren hela sista varvet och var mycket bra. Han har gjort allt rätt hittills och aldrig förlorat felfri.
– I dag bröt han ner lite kort efter start därför kunde jag inte ladda för fullt. Sedan fick han ett tungt lopp men han klarade det med, sa Örjan Kihlström och var som vanligt full av beundran över Anderssons tränarjobb.
Segertiden 1.12,6a/1609 meter är lika med nytt banrekord för utländska treåringar på Bjerke. Förstapriset i loppet var 150000 norska kronor.
Lord Capar och dyringen Surtees Hanover har nu mötts vid två tillfällen och ”Plåt-Svens” italienare har tydligt visat vem som är kung i kullen.
Bäddat för ett spännande returmöte under elitloppshelgen på Solvalla om två veckor. Om nu inte Walmann i stället väljer att resa över till USA med sin skyddsling för att få ”enklare” motstånd.

BO FAGERLUND
023-475 53
bo.fagerlund@daladem.se

Mer läsning

Annons