Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra Zeinoff från Kvarnsveden tävlar om Prins Carl Philips Pris

/

Annons

För familjen Zeinoff, Sandra 18 år, mamma Katarina och pappa Benny, har det under många år blivit många och långa resor runt om i landet. Det har varit ett brinnande intresse för Sandra och hennes ridintresse. Fyra ponnyer har stått i stallet hemma i Kvarnsveden och mot slutet har det handlat om stora framgångar på nationell nivå.

DD-sporten har vid ett flertal tillfällen berättat om Sandra Zeinoffs många framgångar.
Och nu drar ihop sig till en final i ponnykarriären, då Sandra och hennes D-ponny Penny mor Hill skall tävla om Prins Carl Philips Pris kommande söndag i Globens stora hästshow i Stockholm.
Penny har funnits i stallet i tre år och redan första året blev det start i SM. Tre år i rad blev det final i Ridsport Ponny Cup, en fjärdeplats i Linköping Horse Show, en tredjeplats i Räkanfinalen och däremellan mängder av placeringar och segrar upp till de högsta höjderna på medelsvår A.

Mentalt lyft

Under 2008 har Sandra tränat för Sylve Söderstrand och Lotta Björe i Enköping och stabiliteten har inte låtit vänta på sig.
Du ser väldigt säker ut när du rider nu. Hur känner du det själv?
- >Under 2007 red jag väldigt ofta på de högre höjderna med blandad framgång. Jag var nog lite höjdrädd utan att jag direkt tänkte på det. När jag började träna för Sylve och Lotta så var det bara att rida på och övningarna gjorde att när jag kom ut på tävling så upplevde jag att det gick lätt fast det var riktigt tuffa banor. Jag blev också mera medveten och fick ett klart mentalt lyft.
- Jag fick också bra vägledning i planeringen och för 2008 var det tuffaste målet att försöka kvala till Globen. Via segern i Heby blev jag och Penny ett av fyra D-ponnyekipage plus fyra C-ponnyekipage >som skall tävla mot varandra >om Prins Carl Philips Pris.
Hur tar man sig till Globen?
- Från 1 januari till 15 augusti behöver man en vinst i medelsvår A eller B. Sedan börjar själva Globen-kvalet som består av fyra deltävlingar där man samlar poäng och genom segern i Heby blev det 34 poäng totalt för mig och det räckte. Så det blir en härlig final på min ponnykarriär, säger en riktigt glad Sandra Zeinoff.

Vill fortsätta

Vad händer nu när ponnytiden tar slut?
- Jag vill väldigt gärna fortsätta på stor häst. För några veckor sedan hämtade vi hem en 5-åring från Danmark som heter Wiasinaa efter Emilion ue Jus de Pomme, som vann OS i Atlanta. En otroligt härlig häst som jag redan red felfritt över 1,10 meter i Rättvik för någon vecka sedan. Målet, om allt går bra, är Falsterbo med Championatet och öppna Breeders för sexåringar.
Hur ser ditt hästliv ut om 3-5 år?
- Jag vill absolut fortsätta att rida och tävla. Om allt går bra har jag då en häst för de riktigt höga höjderna och som en läromästare. Men samtidigt vill jag ha en egen vanlig verksamhet, gärna inom mode- och klädesbranschen. Det är mina tankar och ideer som jag har i dag, sedan får vi se vad det blir. Det känns väldigt bra nu med mamma, pappa, Sylve och Lotta. Vi är ett jättebra team.
Sandra Zeinoff tävlar för Jump Club Ridsportförening i Enköping.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons