Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsholm vann – Dalarnas lag på 15:e plats

Annons

Sällan får man uppleva ett så helgjutet arrangemang som det Vansbro Ryttarsällskap svarade för vid helgens dressyrtävlingar på nationell och elitnivå med lag-SM.
Servicen var av ren toppklass och ryttarna gav massor av lovord både om det sportsliga som den sociala servisen.

Tävlingsledaren Marianne Westberg hade dubbla klockor till söndagens uppstigning.
– Ja, det blev tre timmars sömn och som tur var hörde jag den andra. Men nu på fjärde dagen känns det helt underbart att vi klarat det här för det är så enormt många detaljer som skall klaffa. Jag tror alla som deltagit känner att vi lyckats och vi har fått mycket uppskattning.
Blir det ett bra ekonomiskt utfall också?
– Av en omsättning på en kvarts miljon kronor plus kringaktiviteter så blir det förhoppningsvis en bra slant över till klubben som gör att vi kan fortsätta att utvecklas och genomföra proffsiga arrangemang.

Strömsholm vann

Trots att vädret inte var det allra bästa så bjöds det på en hel del ögonfröjd med ekipage med massor av potential.
Helgens stora stjärna var utan vidare Louise Nathorst från Hogsta på Leonardo som red hem de högsta klasserna med en Svår B:1, 2003 på topp. Det var elitgymnastik då man bara sitter och njuter.
Och det fanns många fler som förgyllde på den här nivån.
Med 17 lag till start i lag-SM blev det kval på nivån Medelsvår A:1 och här gick fem lag vidare till final på nivån FEI:s Prix S:t Georges. Det blev en hel del omkastningar, där Strömsholm slutade femma i kvalet men i finalen red mycket stabilt och bärgade årets guld. Silver till Djursholm och brons till Stockholm. Sedan följde Hogsta och Knivstaorten.

Stronga dalainsatser

Dalarnas Ridsportförbunds lag med Alexandra Hedlöf Sterner på Ben Hur, Carina Hedin på Rolette och Linda Sporrhagen på Campari svarade för en godkänd insats i kvalet och belade 15:e plats på 60,31 procent. Men, det var jämt i leden och först på nionde plats blev det över 62 procent.
Carina Hedin var inte nöjd med sin insats i lagklassen men lördagens ”Georges” kändes bättre för att sedan i söndagens FEI:s Intermediaire bärga 61,67 procent och nu var det en glad Carina som lämnade banan.
– Ja, så här skulle det kännas jämt. När vi kommer högre upp i de tekniska svårigheterna så bjuder Rolette mycket bättre än i de lägre klasserna där hon kan surna till och tappa tålamodet.
I ”Georges” blev det riktigt bra för både Linda Sporrhagen med 63,33 procent och Alexandra Hedlöf Sterner på 62,08.
Det är skönt att känna och se de här dalatjejernas engagemang och med respektive hästmaterial svarar de för stronga insatser.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons