Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese och Eclipse Star i kanonform

Annons

Någon gång då och då får man uppleva den näst intill perfekta banhoppningen.
I Faluns högsta klass på nivån 1,30 meter med en omhoppning på 1,40 hände det igen.

Therese Åkerlund från Åsebo på nioåriga Eclipse Star propagandared grundomgången och blev en av fyra nollfelare. Vad som sedan hände i omhoppningen på nivån 1,40 meter är svårt att beskriva–men bättre än så här är det inte många som är kapabla att rida. En riktig drömrunda när allt stämmer. Som ensam dubbelnolla blev det en klar och välförtjänt seger.
Och gladare vinnare får man söka efter:
– Ja, det här kändes hur bra som helst. Det var vår första dubbelnolla och en härlig omhoppning på 1,40 meter som gav mycket mersmak.
Vilka är dina mål för året?
– I Gagnef om två veckor debuterar vi på 1,35 meter och sedan får vi se hur det går. I dag var det som om allt låg på 1,50 meter, så jag hoppas mycket på framtiden.
Är du själv mogen för 1,40-1,50 meter?
– Absolut. Jag känner mig jättetrygg i honom och det som hände i dag tycker jag bekräftar vårt fina samarbete. Otroligt vad bra han var i dag, sa en mycket lycklig Therese Åkerlund.

Förra året var det runt 300 starter och i år 200. Varför?
– Förra året lade vi ett nytt underlag som inte blev bra. Det är den största anledningen till minskningen. Nu har vi åtgärdat det och alla tycker att underlaget är helt perfekt, förklarar Lars Robertsson i Falu RK.
– Till nästa år kommer vi också att verka för att konkurrensen från andra närliggande tävlingar blir bättre, plus att vi har ambitionen att ordna ett meeting med möjligheter till boxar för bra övernattning och inkvartering på Främby Udde.
Såväl överdomaren Stephanie Giesecke som domaren Maria Hedberg understryker den fina standarden av årets upplaga med fyra klasser lokal på lördagen och fem klasser regional på söndagen där det också blev en hel del lovord över utförda ryttarprestationer vilket är extra glädjande.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons