Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till hösten siktar laget på elitserien i dressyr

Annons

När finalomgången i ponnyallsvenskan division 1 i dressyr avgjordes i Falun på söndagen blev det en ny framgång för Insjöns lag med tredje raka segern och därmed också en dominant slutseger.

Anna Carlsson på Divas, Hanna Måg på Poseidon, Ronja Richardsson på Mon Rovio och Vendela Pettersson på Safir var laget för dagen, med Emma Nilsson Tysklind som lagledare.

Vad händer nu Emma?
– Vi har anmält ett lag till höstens elitserie. Vi får känna oss fram hur vi kan forma laget.
Verkligen spännande, och med Vansbro som redan klara har Dalarna två lag värdiga elitserien och målet kan utan vidare vara – ett till.
Det är en härlig känsla att se de här unga ryttarna när de försöker göra sitt absolut bästa och också få uppleva deras lycka (men också besvikelse) över sina prestationer. Oj, vilka härliga ambitioner det finns.
Falu RS red hem andraplatsen före Malung på tredje och genom två andra- och en femteplats blev det också en andraplats totalt.

Klar för SM

Trots 30 graders värme var det bra standard på många genomföranden.
I den högsta klassen var det åter igen Annie Schön från hemmaklubben som i FEI:s inledande program red hem segern på härlige Little Big Man på finfina 70,25 procent.
I Lätt A:P1 blev det en andraplats med 73,42 efter Högbos Jennifer Vakkuri på Tintin med 73,68.
Genom förra helgens fina framgångar i Vansbro är nu Annie och Little Big Man klara för SM.
Domaren Maarit Ljung gav många bra betyg över 60 procent och så skall det också vara när divisionettryttare äntrar manegen.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons