Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro vässade formen inför lag-SM i dressyr

Annons

Sällan känner man sådan spänning i luften som vid helgens dressyr i Vansbro på nationell nivå.
Det handlade om ett nationellt ponnymeeting med många celebra ekipage, där Falu RK:s Annie Schön på D-ponnyn Little Big Man fick in sitt livs fullträff och vann lördagens FEI:s Inledande program på finfina 73,25 procent.

Men, lika frapperande var det att uppleva arrangörens ambitioner att vässa formen inför lag-SM på häst om två veckor med hela 17 föranmälda lag till start. På plats fanns alla de moderna utrustningar som krävs för ett rationellt genomförande, plus en massa praktiska saker som erfordras inför den typen av arrangemang.
–Det har inte varit många timmars sömn den senaste tiden, säger ridskolechefen Marianne Westberg, om uppladdningen som pågår.
Kraven är höga, men Vansbro är en av länets absolut bästa arrangörer och kommer att klara anstormningen med glans. Här finns rutinen. Och snabbare service för man leta efter.
Lag-SM är en riktig höjdare som väntar och Dalarna möter upp med ett kombinerat distriktslag. Får se hur det går.


I helgens ponnymeeting hade Dalarna flera debutanter på plats och det såg riktigt bra ut.
Men, det var Annie Schön på Little Big Man som försvarade äran med en seger och en andraplats i de högsta klasserna, såväl på lördagen som på söndagen.
DD-sporten frågar Annie hur det gått tidigare på nationell nivå?
– Jag har åtta tidigare starter och det har varit lite till och från. Dagens ritt var helt klart den bästa och det mesta kändes bra. Det är mycket krut att ta hand om och ibland kan det explodera ordentligt. Men i dag är jag jättenöjd.
Det syns ganska tydligt i ditt ansikte om det gått bra eller dåligt.
– Så är det nog, men jag försöker skärpa mig och vi är på rätt väg tillsammans.
Mamma Marika, tillika tränare, lyste i kapp med sin dotter. Det här kan nå riktigt långt.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons