Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärnan på sitt första dalabesök på måndag

Annons

Storloppens tid inom travsporten är inte förbi.
På måndag, då Romme kör V65, kommer en världsstjärna på sitt första dalabesök.
Det handlar om semifinaler till Breeders Crown och självaste Maharajah har aviserat sin ankomst.

3-åringen Maharajah vann, som de flesta känner till, årets upplaga av Svenskt Travkriterium. Han fick 1,6 miljoner kronor för bedriften och har totalt i karriären på sina elva starter dragit in 3,1 miljoner kronor.
Maharajah, som är uppfödd på Ekerö av Menhammars stuteri, har av många, inte minst körsvennen Örjan Kihlström, nämnts som den bästa häst man varit i kontakt med. Han har vunnit nio lopp och han har egentligen aldrig behövt pressas för att vinna. Kriteriet vann han okörd på 14,0a.

Seger i sikte

Framtiden för denna superhäst är nu måndagsloppet som med största sannolikhet ändar i seger. Finalen går sedan i Eskilstuna den 1 november. Efter det är säsongen över och man övergår till att ladda om batterierna för nästa år som inrymmer rader av stora lopp.
Maharajah är en godbit som alla med det minsta lilla intresse av travsporten skall se. Han möter dessutom ett bra gäng så han måste visa upp sig från en bra sida, det gör han förresten jämnt, för att vinna. Värsta konkurrenten är Yield Boko, som på sina åtta starter bara har en förlust.
Så gott som hela sverigeeliten är på plats denna kväll. Reven d’Amour, som svek i Kriteriet, är favorit i sin semifinal. Lamal Jubb, som missade finalen då han galopperade i sista sväng i kvalet, kommer ut för revansch och möter daladuon Rocky Race och BWL Champion. Kriterietvåan Insect Face är på plats i en fjärde semi och stöter där på Brutus Sund som var kriteriefyra.
Ur dalasynvinkel har vi nämnt BWL Champion och Rocky Race, men även Patrik O Sundbergs duo Impusl C.D, och Isak C.D jagar final liksom Jörgen Westholms duo Brio och Hallas Rebel.
Förstapris i semifinalerna är 80 000 kronor.
LARS LINDH

Mer läsning

Annons