Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlberg fortsätter som spelande tränare

Annons

Säter gjorde ifjol sin första säsong i elitserien och räddade till sist ett nytt kontrakt via kvalspel.
Mycket har varit ovisst inför den här säsongen, men nu har tränarfrågan fått en sensationell lösning. Staffan Sahlberg fortsätter som spelande tränare.

I våras talade det mesta för att Staffan skulle lägga av efter en lång och framgångsrik karriär där han i fjol vann elitseriens poängliga, men nu har han tänkt om.
- Jag är riktigt glad för att det löst sig, säger Säters sportchef Per Eriksson.
- Klart vi har hoppats sedan han sade nej i våras och vi har hela tiden haft en dialog och nu har vi fått positivt besked.
Sahlberg kommer att få hjälp av Magnus Isaksson från Vansbro som stöttande tränare. Isaksson har meriter som tränare både från elitserien och i landslagssammanhang.
- Debutåret i elitserien tog mycket kraft från föreningen men nu har vi fått nyttig erfarenhet, påpekar Eriksson.

Två kommer, två går

På spelarsidan är det klart att Mattias Gustafsson och Matti Sandelin går till Tierp och att Jonas Eriksson är tveksam till en fortsättning.
Men i stället får Säter två spelare från Tierp. Smasharen Roland Bergdahl och passaren Peter Anundgård. På plussidan finns också att Klas Mårtensson tänkt om och kör vidare ytterligare en säsong.
- Roland Bergdahl är ett viktigt nyförvärv, han kommer att bli ett nyttigt komplement till Staffan Sahlberg som var alltför ensam i anfallspositionen i fjol, fortsätter Per Eriksson.
I går drog Säter igång träningen för andra säsongen i elitserien.
- Vi har en bra trupp att börja med, konstaterar en nöjd Per Eriksson.

BO FAGERLUND
023-475 53
bo.fagerlund@daladem.se

Mer läsning

Annons