Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Andersson får sikta på nästa VM i Falun

/
  • Simon Andersson tar nu klivet från Utvecklingslaget in i skidornas längdlandslag.
  • På fortsatt fin snö i Idre är Simon tillsammans med Charlotte Raaum och bonussonen Maximilian

Falun-Borlänges skidtalang Simon Andersson hade som sitt säsongsmål att få åka VM i Falun i vintras, men fick inte chansen.
– Det var tungt, men håller jag på lika länge som Anders Södergren så hinner jag vara med nästa gång Falun får arrangera VM, skrattar Simon, som är ny i skidlandslaget.

Annons

Under större delen av vintern har falubon Simon haft Idre som sin bas, där han har sin sambo Charlotte och bonusbarnet Maximilian. Det var också i Idre han fick det efterlängtade samtalet från förbundskaptenen Rikard Grip.

– Det var ett skönt besked och värt att fira, skrattade Simon som bjöds på tårta, och firade uttagningen med att se ett avsnitt av TV-serien Jordskott.

När beskedet kom hade han precis varit i Lillehammer och förlängt sitt skidavtal med Madshus.

– Just nu är jag ganska ensam av landslagsåkarna på Madshus, men det finns någon till som testar, avslöjar Simon, medveten om den fördel det är att vara märkets bästa åkare, men också de fördelar som finns med att få med sig fler på samma skidmärke.

När Simon summerar vintern så är det lopp som sticker ut i positiv bemärkelse sprinten i Tour de Ski, medan största besvikelsen var att han missade VM.

– Håller jag på lika länge som Anders Södergren så hinner jag med ett VM i Falun också.

– Nu handlar det om än bättre förutsättningar så det blir en spännande säsong att se fram emot, berättar Simon, medan han åker skidor med tvååriga Maxi som är på slalomskidor.

– Jag har en vilovecka den här veckan, ursäktar han sig med innan han tar med sig sambon Charlotte på en överraskningsresa över helgen för att fira landslagsplatsen.

Simon Andersson och Anders Svanebo är nya i landslagstruppen på herrsidan och ersätter Johan Olsson, Daniel Richardsson och Lars Nelson.

En förändring inför säsongen blir en riktad sprintsatsning med åkare från både landslaget och utvecklingslaget där de två moraåkarna Emil Jönsson och Johan Edin.

Mer läsning

Annons