Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilsson om smärtorna förra säsongen: "Hade väldiga problem med mina armbågar"

Stina Nilsson gjorde en ordentlig succésäsong i fjol. Men den blir än mer imponerande om man känner till problemen hon hade med sina armbågar under försäsongen för ett år sedan.
– Det är så mycket ni inte vet om mig, säger hon till Sportbladet.

Annons

Inför den kommande säsongen – där det största fokuset ligger på världscupen och OS i Sydkorea 2018 – så laddar de svenska skidstjärnorna upp i Åre och Vålådalen. En av dem är Stina Nilsson. Hon berättar om problemen hon hade under uppladdningen i fjol.

– Jag hade väldiga problem med mina armbågar hela sommaren förra året. Här i Vålådalen var det problem. När det var som värst tänkte jag på det hela tiden. Då behöver jag inte att folk också gör det. Det räcker med mig, säger hon.

Stina Nilsson tycker inte att det är speciellt viktigt att prata om sina åkommor. Det gör att fokuset hamnar på hennes skador.

– Jag tänker att det är oväsentligt. Det är upp till var och en, men jag vill inte ha fokus på saker som bara rör mig. Men nu när jag är frisk i armbågarna kan jag prata om dem.

Stina Nilsson under sommarens försäsongsträning i Vålådalen.

Men Stina Nilsson har inte fått någon specifik diagnos på armbågsskadan.

– Jag säger bara ”armbågarna”. Jag vet inte. Jag behöver inte diagnoser, jag känner efter dag för dag. Jag har ont där eller där. Jag är inte unik i det, alla vi har ont någonstans och man måste parera för det.

Trots att Stina Nilsson har tränat upp styrkan i sina armbågar inför den kommande säsongen så är det svår att bli helt fri från skavanker och skador.

– Jag har lite småont. Det flyttar sig hela tiden. Knä, hälsena, lår, men det är inga problem. Jag kan springa, säger hon.

Världscupen drar i gång den 24 november i Ruka, Finland. OS sker i Pyeongchang, Sydkorea, mellan 9-25 februari.

Mer läsning

Annons