Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterns världscupsprogram med tävlingar i Idre och Falun

Parallellslalom i Holmenkollen och big air i Köpenhamn samt FIS cup i backhoppning i Falun, det blir tre nya inslag i vinterns skidkalender när det gäller världscup och större tävlingar i vinter. Östersund, Idre, Stockholm, Åre och Falun kommer att arrangera tävlingar med världscupstatus.

Annons

Moras Alexandra Edebo jagar Heidi Zacher och Katrin Ofner i världscup på Idre Fjäll i vintras.

I samband med Internationella skidförbundet, FIS, kongress i slovenska Portoroz, så spikades vinterns program för världscupen och en rad andra tävlingar. Det i det stora pussel det handlar om där det gäller att finna utrymmen för alla skiddiscipliner. Dit hör även skidskytte. Allt för att möjliggöra TV-sändningar där inte tävlingarna krockar för mycket med varandra. I regel är det alpint och backe som styr programmet och övriga grenar får rätta in sig när de stora sagt sitt.

Sverige får relativt många tävlingar i vinter genom att Åre får världscupfinalen den 12-18 mars. Det som ett genrep inför VM 2019.

Först ut av vinterns världscuptävlingar på snö blir Östersund med skidskytte 26 november till 3 december.

Idre Fjäll finns åter med som arrangör av världscupen i skicross, i vinter för tredje gången.

Redan den 13 januari kommer världens bästa skicrossåkare till Idre Fjäll för två tävlingar.

Längd inleder traditionellt i finska Ruka den 24 november med sprint, 10/15 km klassiskt och jaktstart. Sedan fortsätter längd i Lillehammer 2-3 december med sprint och skiathlon Till Falun kommer världscupen den 16-18 mars med sprint 10 och 15 km klassiskt och jaktstart som avslutar världscupsäsonegn söndagen den 18 mars. Då blir det också FIS-cup i backhoppning i Falun för både damer och herrar.

Alpint inleder världscupsäsongenden 28-29 oktober med storslalom i Sölden och fortsätter sedan till Levi 11-12 november för slalom.

I Oslo blir det ett så kallat City event med parallellslalom på nyårsdagen som en av nyheterna i den alpina kalendern.

Köpenhamn kommer att arrangera tävlingar i Big Air den 3 och 4 november.

Den 30 januari blir det tredje gången världscupen kommer till Hammarbybacken i Stockholm där de bästa får köra parallellslalom. Den alpina världscupfinalen sker sedan i Åre den 12-18 mars.

Backhoppning i Falun, åter med på programmet.

Mer läsning

Annons