Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse när Scandinavian TPC inleddes

Annons

Maria “Mimmi” Hjorth är hemma. Inte i Dalarna, men väl i grannlänet Västmanland för att spela Scandinavian TPC.
- Det var lite stelt i början, men sedan blev det bättre, sa Falun-Borlänge GK:s tourstjärna som gick första rundan av Europatourtävlingen på par.

Visst var öppningen tung. Hjorth, som startade tävlingen från tionde hål, hade inget riktigt flyt. Flöt gjorde det dock runt banan. Stundtals vräkte regnet ner och gjorde Frösåkers fina bana direkt intill Mälaren riktigt blöt.
- Banan är fin. Jag har spelat den en gång för länge sedan, som amatör, sa Hjorth.

Snubblande nära

Hjorth noterade två bogies på sina första nio hål, alltså banans sista nio. Den delen av banan kommer förmodligen att bli avgörande under veckoslutets spel. Framför allt då på hål 15, 17 och 18 som kan vara riktigt tuffa.
- De första nio går det att tjäna slag på. Sedan gäller det bara att hålla i, sa Hjorth.
Det visade “Mimmi” i går med birdie på trean, åttan och nian. På åttan, ett par fem, var hon snubblande nära en eagle. Men bollen ville inte ramla ner i koppen.
Birdieputten på sista satt däremot fint. Läget var inte det bästa, men långputten var hur distinkt som helst.
- Avslutningen var riktigt skön. Jag vet ju vad jag kan göra. Men det blir lätt att man sätter lite press på sig själv när man spelar hemma i Sverige och då kan spelet låsa sig lite. Som det gjorde i början, sa Hjorth.

Sliten

Hjorth avstod från onsdagens pro-am då hon kände sliten.
- Det här är min femte raka tävlingsvecka. Det märks. Men nu känns det okej, sa Hjorth. 2007 var bra år för Mimmi Hjorth med seger i Navistar LPGA Classic. Den första tourtriumfen sedan 1999. Hon var dessutom tvåa i British Open.
- Segern var förstås skön. Speciellt som jag fick lov att kvala för att få behålla tourkortet 2004. Men även om det inte har blivit någon seger än i år känns spelet ändå jämnare nu. Förra året var det mer upp och ner, sa Hjorth.
Intresset runt Scandinavian TPC var stort i går. Det förklarades av att TPC är Annika Sörenstams sista tävlingsframträdande i Sverige. I höst är hennes karriär över.
- Det känns tråkigt att Annika slutar. Samtidigt förstår jag henne. Hon har andra intressen som har tagit över, sa Hjorth.
- Jag kommer att sakna Annika på touren. Hon har betytt väldigt mycket för golfen.

Hur långt planerar du själv med ditt golfspel?
- Jag börjar ju bli en av de äldre på touren. Men jag ser i alla fall att jag spelar två till tre år till, sa Hjorth.

I dag invigs OS i Peking. Kan golf vara en sport för OS?
- Det tror jag vore en bra grej. Men det kan nog vara svårt att få till. Det finns många frågor som måste lösas. Som vilka som ska få vara med? Proffs eller amatörer? Hur ska man få in tävlingen i spelschemat? Det är mycket som måste lösas, sa Hjorth.

När nu Annika Sörenstam slutar, vem blir nästa svenska att vinna en major?
- Det finns många ... men förhoppningsvis blir det jag.

JÖRGEN HJERPE

Mer läsning

Annons