Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TRAV

Annons

Trots att V5-omgången på Romme under gårdagskvällen inleddes tämligen programenligt blev det till sist riktiga prövningar för spelarna. Blott tre system överlevde nämligen de fem avdelningarna.
Orsaken till detta ”manfall” eller kanske man skall säga ”damfall” eftersom det var tjejkväll som var temat igår var kallblodet Karlängs Elden.

Väl understödd av Rauno Pöllänen grejades nu segern till hela 62 gånger insatsen och därmed var grunden lagd. Att det till sist skulle bli drygt 80.000 kronor på femmorna såg en gamling till. Visserligen har körande Hans-Owe Sundberg länge varit med i gemet men den vi syftade på var hans vapen i den femte och sista avdelningen Loke Patrol som hunnit med att bli elva år.
- Men sin ålder till trots är han riktigt bra. Han har haft en hel del bekymmer under årens lopp men nu som äldre är han både fräschare och finare än tidigare, summerade Hans-Owe sin vinnare.
Vi återgår dock till Karlängs Elden. Han har under flera år varit ansedd som en gedigen springare strax under eliten. Igår kördes han av Rauno Pöllänen, ny konstellation trodde många, men inte alls. Faktum är att merparten av segrarna under årens lopp tagits av just Rauno. Gårdagens vinst var faktiskt den 13:e de tog tillsammans.

Favoritsegrar

V5-omgången inleddes som nämnts med favoriter. I den första avdelningen var det på papperet en trio som gjorde upp om segern. Så blev också fallet även om vi nog vill poängtera att segern var en frukt av ett taktiskt tänkande.
Allt medan duon BBS Calle och Latitud duellerade där framme smög nämligen Oki To Chill med i de bakre regionerna. När krafterna började tryta där framme sattes stöten in och det stod tämligen snabbt klart att det skulle bli spurtseger. Kort innan mål var greppet kopplat och alltmer framfusige lärlingen danske Troels Andersen med licens på Dannero, bosatt utanför Sala och med ett intimt samarbete med eskilstunatränaren Håkan Eriksson.
I den andra avdelningen var det Kajsa Frick som drog det längsta strået. Lite överraskande eftersom hon fortfarande 10 minuter innan defilering inte hade någon uppsittning. Mycket sent, alltför sent meddelades nämligen att hon skulle köra loppets favorit Jitters, en chans som förvaltades på bästa tänkbara sätt.
- Det var en trevlig häst som gjorde sitt dagsverke på bra sätt. Spetsen togs utan bekymmer och hon vann med sparade krafter summerade Kajsa den segern.

Dubbelt Frick

Det var som nämnts tjejkväll igår. Restaurangen i stort sett fullsatt med glada damer men även utomhöst i vårkylan var det kvinnlig fägring. Kajsa Frick tog för sig av segerkakan som nämnts och syster Katrin var inte sämre hon. I det nionde loppet bidade hon sin tid med Stella DÕOro som tackade för det genom att spurta till säker seger. Tidigare under kvällen hade Frida Nilsson på ett bra sätt spårat runt om med Johnny Cash. Tre av tio lopp alltså till kvinnorna så visst var det en tjejkväll.

LARS LINDH

Annons