Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är läget med dalahästarna inför V75 på Romme

Trots att höstmörkret närmar sig finns det klara ljuspunkter att se fram emot.
På lördagseftermiddagen har länets hästvänner en höjdare att se fram emot.
Det är V75-tävlingar på Dalatravet Romme vilket i klartext innebär en eftermiddag med toppfina lopp.

Annons

Hemmaläget, Dalatravets hästar, har i år hävdat sig bättre än någonsin i travets elitserie. Inte mindre än 20 V75-segrar är redan i hamn och fler kan det bli den här eftermiddagen.

14 hemmahästar är anmälda i V75 den här lördagen och som vanligt känner Tidningen tränarna på pulsen angående dagsformen.

V75-2.

Listas Spirit har fin form och vi har siktat på det här loppet. Det är förvisso stenhårt emot och i första hand är förhoppningen en penningplacering. Den långa distansen klarar han och spåret är bra. Den här gången åker det på ett norskt huvudlag, berättar Johan Sandström.

– Persos Bojje har sökt efter fjolårsformen i sina senaste starter. Han är på rätt väg men inte där ännu. Han kommer säkert att göra ett bättre lopp denna gång men jag räknar inte med att han redan är mogen att kriga om en topplacering, säger Nicklas Westerholm.

– Cosmo Light har formen på topp men står hårt till denna gång. I den här omgivningen får vi i första hand inrikta oss på en hygglig placering, säger Jörgen Westholm.

– Navigator Sib är en krigare som stadigt signerar fina lopp. Visst är det en del bra hästar emot men han gillar distansen och kan mycket väl vara med och kämpa till sig en plats även det här sällskapet. Han går som vanligt skolöst, säger Jörgen Westholm.

V75-6.

– Prins Norrgård fick det inte riktigt att stämma senast. Jag anar det inte passade med att köra barfota den dagen. Nu verkar allt okey igen och dessutom är startspåret perfekt. Jag kommer att prova från start och känner mig inte slagen på förhand, säger Kajsa Frick.

– Hachiko har fått en hovböld och kommer ej att starta av den anledningen, berättar Andreas Peterson.

– Önas Igor håller fortsatt fin form. Han är härdad i tuffa sammanhang och det har gjort honom gott. Han gick ett jobb i veckan och kändes jättefin så vi är optimister inför helgens lopp. Inga ändringar är aktuella och löser det sig bara från bakspår är han med och slåss om en topplacering, säger Susanne Björkvall.

– Ponce de Leon är riktigt bra igång och signerade en toppfin insats senast. Med ett framspår hade han haft segerchans men nu från bricka tolv är det bara att dämpa optimismen. Det behövs en stor portion tur, säger Jörgen Westholm.

V75-7.

- Quand Venez Vous är en jämn stabil häst som sällan gör ett dåligt lopp. Är dock ute på lite djupt vatten denna gång och är i första hand aspirant på en fin penningplacering. Tränaren rapporterar barfota fram. Öppet huvudlag och vanlig sulky.

– Raging Mack hamnade i en dålig rygg senast. Han fick aldrig chansen så vi glömmer den starten. Han har fortsatt samma fina form kanske till och med lite vassare än i starterna innan. Läget är bra och det är inte omöjligt att det kan bli ledningen. Jag har en häst i toppform och vi startar för att vara med i striden. Det blir jänkarvagn som tidigare men nu rycker vi också alla fyra skorna, säger Ida Sandberg.

– Olympic Torch har fortsatt fin form men har hastigt kommit upp i klasserna och är därmed ute i tuff omgivning. Han kan behöva några lopp för att växa in i klassen. Från ett bra läge letar vi lämpliga ryggar och förhoppningsvis en fin placering. Han är dock aldrig trött efter ett lopp så med klaff kan han ändå överraska i positiv riktning, berättar Hans Strömberg.

– Ritmo di Poggio fungerade inte senast och det visade sig att han drogs med en halsinfektion och är av en anledningen struken, berättar Susanne Richter.

– Duffman har rätt så bra form och jag är inte främmande för att han kan dyka upp i platsstriden. Har dock spår lite långt ut för att det skall vara optimalt. Vi har tänkt att han skall gå barfota runt om denna gång, säger Jörgen Westholm.

– Kiss Pride har utvecklats markant i höst och har signerat flera fina lopp. Lite synd med startspåren denna gång men löser det sig kan han mycket väl bara 3-4 även i den här omgivningen. Den här gången åker jänkarvagnen på, menar Fredrik Pedersen

Fem strykningar har rapporterats in. I den andra avdelningen startar ej nr 3 Axel Wadd, i den fjärde ej nr 12 Art Nökkve, i avdelning fem nr 7 Thed Ty Tass Zwet, i avdelning sex ej nr 9 Hachiko och i sjunde avdelningen ej nr 6 Ritmo di Poggio.

Mer läsning

Annons