Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor Hockeyskola ersätter Björnligan • Barn i IFK Ore lär ut grunderna

Annons

Framtidens stjärnor i landslaget Tre Kronor får lära sig hockeyns grunder av barn i IFK Ore.
-- Vi är filmstjärnor, säger de när de skrinnar in på isen i Furudals ishall, då Svenska Ishockeyförbundet spelar in en ny instruktionsfilm för föreningar och tränare.

Tre Kronor Hockeyskola ersätter Björnligan, som förbundets barn- och ungdomsatsning hetat i många år.
-- Det här är en viktig bit i rekryteringen som vi tappat lite under senare år. Tre Kronor är ju förbundets viktigaste varumärke, säger ishockeykonsulenten Mikael Ström.
Tillsammans med kollegerna Anders Lundqvist och Göran Lindblom håller han i de övningar som spelas in för den dvd-film, som utgör en viktig bit i nya satsningen.
-- Det här ett projekt inom Idrottslyftet och kostar cirka en miljon kronor. Det blir även utbildning kring materialet för föräldrar, föreningar och tränare, berättar Ulf Engman, från förbundets utvecklingsavdelning och landslag.
I höst kommer materialet att vara klart för distribution till landets ishockeyföreningar.
-- De får ansöka hos oss om material och då kommer de bland annat att få 40 tröjor med Tre Kronor märket på bröstet, säger Ulf Engman.
I den dvd-film som produceras ingår flera moment från första skären, skridskoövningar, lekar, stafetter, klubba och puck, spel och utrustningstips.

HANS BLOOM
023-476 47
hans.bloom@daladem.se

Mer läsning

Annons