Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Springer för Falu IK

Nästa helg avgörs terräng-SM i Falun.
Orienteringsstjärnan Tove Alexandersson är med och kommer att tävla för Falu IK.
– Jag tycker det verkar vara en bra klubb, säger hon.

Till vardags tävlar Tove Alexandersson för Stora Tuna i orientering. Inför terräng-SM som nästa helg avgörs på Lugnet i Falun var hon tvingad att hitta en friidrottsklubb för att kunna delta.
Valet föll på grannkommunen och Falu IK.
– Anledningen var mest för att jag måste vara med i en friidrottsklubb för att kunna vara med och jag tyckte att Falu IK verkade vara den bästa, säger Tove Alexandersson.

En annan anledning är också att det är fler tävlande i Falu IK än i Borlängeklubbarna vilket ger henne chansen att springa för ett lag.

Är det här en ny satsning?
– Nej, det är mest en kul grej och även för att det avgörs i Falun. Men jag tycker att det är roligt med terräng.

Falu IK:s sportchef Björn Lindgren är så klart glad över att föreningen får en så stor stjärna från orienteringen. Han betonar att det inte är någon värvning utan att Tove Alexandersson hörde av sig till Falu IK.
– Det betyder väl att vi får en bra löpare som springer för Falu IK. Hon kommer säkert att vara med där framme, det är jag helt övertygad om, säger Björn Lindgren.

Medaljchans?
– Ja, det tror jag.

Under hösten har arrangörsklubben Falu IK också tvingats göra en del småförändringar på terrängbanan med anledning av byggarbetsplatsen vid skidstadion.
Inför SM-tävlingarna nästa helg är Björn Lindgren inte hundraprocentigt säker på att man undviker ytterligare några ändringar.
– Vi får räkna med att banan är som den är nu. Den är rolig och publikvänlig, och måste fungera, säger Lindgren.

Hade ni någon åtanke om att det kunde bli ändringar av SM-banan när ni sökte?
– Jo, det hade vi. Nu är det inga större problem och det kan inte bli några stora ändringar, vi har redan ändrat banan några gånger. Banan ser ut som den gör på hemsidan och vi har garderat oss om det skulle hända någonting. Det vi har gjort har bara varit smågrejer.

Är det optimalt om det blir ytterligare någon ändring?
– Jag hoppas verkligen inte att det sker. Det får inte bli någon mer ändring och kommunen har godkänt banan. Då kan de inte hålla på och ändra någonting nu. Då skulle de ha gjort det tidigare, och vi fick klartecken i somras, säger Björn Lindgren.

Marcus Simm/DT