Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spritlangare häktad – för våldtäkt mot barn

I början av februari greps en 22-årig borlängebo misstänkt för grov olovlig försäljning av alkohol.
Kring helgen gick häktningstiden ut efter en tvåveckorsperiod.

Då häktades han igen - får våldtäkt mot barn!
22-åringen är ingen av Borlänges mer kända kriminella, men har några avsnitt i sitt belastningsregister. Senaste domen kom för så länge sen som i december 2009 då han dömdes till skyddstillsyn för stöld. Övervakaren hade inget att klaga på under övervakningen.
Sedan dess har inte 22-åringen lämnat några spår efter sig i kriminella sammanhang. Han har egen bostad, arbete och påstår sig ha flickvän.

Vad han sålt för alkohol och i vilken omfattning har inte utredarna velat kommentera. Att brottet är grovt och leder till häktning tyder dock på att det antingen rör stora mängder eller har skett mer eller mindre yrkesmässigt
Barnvåldtäkten 22-åringen nu häktas för begicks under hösten 2012. Inga närmare omständigheter är kända heller om det brottet. Med tanke på att han inte gick med på häktning kan det förmodas att han nekar till brotten. 22-åringen uppger sig vara frisk, inte bruka narkotika, vara måttlig med alkohol och att han efter att tidigare ha dömts för både biltillgrepp och olovlig körning nu ha både bil och körkort.

Gubb Jan Stigson