Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSIF med i kampen

De senaste åren har Hedemora SK, Borlänge HF och Falu IF har slagits om division 1-spelarna i den södra länsdelen.
Nu ger sig även Skedvi/Säters IF in i kampen.
– Det blir ganska många division 1-lag på ett litet område, konstaterar Mikael Skinnars, sportchef i nyligen uppflyttade SSIF.

Det är snart en vecka sedan avancemanget säkrades i och med hemmasegern mot Gnesta.
– På träningen efter att det blev klart åkte grabbarna omkring med stora leenden, säger Skinnars.
SSIF har svarat för en i stort sett prickfri säsong.
– Ja, vi tycker att vi är värda division 1-platsen eftersom vi vann serien så klart och så gick det ju bra i kvalet också.

Tankarna på nästa säsong har förstås infunnit sig och om Skinnars får som han vill, så kommer truppen att spetsas med en handfull nya spelare.
– Jag kan tänka mig att det rör sig om något sådant, även om vi inte exakt vet hur vi ska gå vidare än. Sportkommittén och styrelsen ska snart träffas i ett första möte.
Skinnars strävar också efter att behålla så många som möjligt av den befintliga truppen.
– Det ser bra ut och hittills är det ingen spelare som har sagt nej till en fortsättning.

Jakten på nyförvärv har ännu inte inletts, men Säterbördiga spelare i övriga division 1-klubbar kan sannolikt räkna med en förfrågan från nykomlingen.
– Vi vill värna om den lokala förankringen, säger Skinnars och erkänner att Andrée Eriksson (Hedemora) och Jeff Jakobs (klubblös efter spel i Borlänge) och Mattias Holfve (Borlänge) är intressanta namn.
Ett annat önskemål som Skinnars har är en snabb lösning på tränarfrågan och där är huvudspåret, inte alldeles oväntat, Torbjörn Persson och Håkan Kornell, det vill säga duon som tog upp laget i ettan i år.
– Vi är jättenöjda och ser naturligtvis att båda fortsätter.
I och med att SSIF bytte plats med Ore har Dalarna fortfarande fyra lag i division 1.
Skillnaden är att kvartetten nu finns på ett betydligt mindre geografiskt område.
– Det blir många härliga derbyn. Vi har haft gott om folk på läktaren i år och att vi nu tog steget upp kan förhoppningsvis innebära mer publik även för de andra dalalagen i ettan, säger Skinnars.

Stefan Ericson/DT