Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSIF räckte inte hela vägen

Under söndagen tog nykomlingen Skedvi/Säter emot Surahammar hemma i Arla Arena. Till hemmalagets stora besvikelse slutade matchen med förlust 1-3.
– Jag är grymt besviken, vi ska gå ut och bestämma i en sådan här match, säger hemmalagets tränare Torbjörn Persson efteråt.

Efter skrällsegern borta mot Borlänge kom Skedvi/Säter snabbt ner på jorden igen. Ett hittills poänglöst Surahammar utnyttjade nämligen sina chanser bäst och kunde tillslut vinna matchen med 3-1 efter två mål i den avslutande perioden.
– Vi börjar bra och har taktpinnen och får dessutom ett mål och utan att ta ifrån Surahammar något så hade de ingen som helst fart under den första perioden, säger Torbjörn Persson om matchens inledning.

För hemmalaget såg till en början ut att fortsätta på sin fina svit från den senaste matchen. Även om inte spelet stämde fullt ut så var man det klart bättre laget.
Ledningsmålet kom också efter drygt åtta minuter signerat Anton Eriksson i spel fem mot fyra.
– Visst vi vinner skotten och så men det ska väl sägas att det inte någon topperiod från vår sida, förklarar Persson vidare.

Under mellanakten tog gästerna över och borde bortsett från kvitteringsmålet även fått in någon mer puck. Hemmalagets målvakt Nicklas Westling räddade dock laget denna gång.
– Jag vet inte riktigt var det är som vi gör fel. Vi går ner i deras tempo och de två avslutande perioderna är riktigt dåliga från vår sida.

Gästerna avgjorde matchen under den tredje perioden med två slagskott utifrån.
– Det finns inte så mycket att säga om målen. Nicklas kan ju inte göra som sist mot Borlänge och rädda oss hela tiden, säger Persson.
– Vi försökte med det mesta idag. Vi bollade runt med folk, vi försökte få igång dom i pauserna men idag var det ingen fart alls i benen, förklarar Persson avslutningsvis.
I och med förlusten halkar nykomlingen ned till sistaplats i den jämna tabellen. Härnäst väntar Tierp på bortaplan innan det är dags för ett efterlängtat derby hemma mot Hedemora på söndag.

Andreas Helmersson