Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal igen dagen efter frigivning

29 december dömdes 26-åringen till sex månaders fängelse för två stölder, fyra snatterier, olaga hot och narkotikabrott. Domen är överklagad. Då satt han redan i fängelse som han frigavs från 29 oktober. Nu åtalas han för ny stöld – dagen efter frigivningen.

26-åringen är en av länets mest notoriska återfallsförbrytare och hann bara under fjolåret lagföras tio gånger. Den sista kom i oktober då han kom i åtnjutande av ännu en skyddstillsyn med behandling för sitt missbruk för stöld, försök till sådan, flera hälerier och narkotikabrott.
Skyddstillsynen missköttes, undanröjdes och omvandlades till två månaders fängelse.
Innan straffet hann avtjänas dömdes han i juni för ytterligare en stöld till ytterligare en månad och fick börja avtjäna hela det samlade straffet efter att ha gripits för ny stöld 26 augusti. Vilket ledde till den i inlednings nämnda domen till sex månader som nu väntar på att avgöras i hovrätten.

Han frigavs 29 oktober och passerade nästa dag en bil på Sveatorget vars ena rutan var delvis öppen. Flera vittnen såg 26-åringen sträcka sig in och ta ägarens plånbok. Men de tog också upp jakten på 26-åringen, fångade in honom och lämnade honom till polisen.
26-åringen erkände, berättade att han skulle börja behandling med Subutex och säger att han är övertygad om att han aldrig mer ska behöva ha med polisen att göra.
Det har han sagt förr. 26-åringen har fått ovanlig många möjligheter till behandling och fyra gånger fått skyddstillsyner undanröjda på grund av misskötsel och återfall. Han har 27 noteringar i belastningsregistret och är dömd för bland annat flera rån,

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se