Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stalker slapp häkte – återföll dagen därpå

21 oktober frigavs 47-åringen efter dryga tre veckor i häkte för att ha ”stalkat” sin ex-flickvän. Dagen därpå började förföljelsen igen. Det framgår när den 47-årige borlängebon nu åter åtalas för olaga förföljelse och övergrepp i rättssak.

47-åringen frigavs efter en rättegång som innebar att han två veckor senare dömdes till skyddstillsyn med behandlingsplan för misshandel, olaga förföljelse, olaga hot och ofredande mot samma kvinna han nu åtalas för att ha förföljt. Dessutom dömdes han för våld mot tjänstman.

Falu tingsrätt var dock oenig. Rådman Katarina Lindström och en av nämndemännen ville döma 47-åringen till sex månaders fängelse för övergreppen mot ex-flickvännen. De skriver i reservationen att de inte anser skyddstillsyn var tillräckligt för att avhålla 47-åringen från återfall.
Det visade sig vara en underdrift.
Det nya åtalet visar att 47-åringen bröt kontaktförbudet från september redan dagen därpå genom att skicka kvinnan ett meddelade på Facebook.
Han höll sig sedan till 2 november då han ringde henne ”ett stort antal tillfällen”. 5 november tog han direkt kontakt med henne vid en matvaruaffär och varnade då henne också för att kontakta polisen vilket utgör övergrepp i rättssak.

När 47-åringen 7 november återigen sprang på henne i centrala Borlänge anmälde kvinnan detta. Då greps 47-åringen och sitter sedan dess häktad.
I den förra utredningen berättade kvinnan om mannens oresonliga svartsjuka. Han var till och med svartsjuk på skådespelaren Russel Crowe och ansåg att kvinnan hade misstänkt många filmer med denne.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se