Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark laginsats av Hedemora

Hedemora svarade åter igen för en stark bortamatch när de besegrade Lindlöven i Lindehov med 3–1.

– Vi gjorde en jäkla match och är inne i ett riktigt flow just nu. Jag är så jäkla stolt över killarna, säger HSK-tränaren Alf Spolander.
Lindlöven visade upp en ordentlig frustration när det återstod en halv minut av matchen då Alexander Kovalonok crosscheckade Linus Westlund fult i ryggen och fick 5+20 minuter.
– Det var tur att smällen inte tog i huvudet, Linus har ont i revbenen och tappade luften men han är på banan snart, säger Spolander.

Hedemora fick en drömstart på matchen med 1–0 av Andrée Eriksson efter halvannan minut i powerplay, ett resultat som stod sig till knappa 17 minuter då Viktor Widing ökade på till 2–0.
I andra perioden tilldömdes HSK en straff, men den lyckades inte Joel Källström Englund förvalta, men tio minuter senare snappade han upp pucken i boxplay i egen zon och åkte över hela banan innan han drog Lindlövens målvakt och sprätte in 3–0 för Hedemora.

I tredje perioden lyckades Lindlöven reducera till 1–3, men närmare än så kom inte hemmalaget.
– Vi tränar på saker och så går vi ut och gör det, det är så man vinner matcher. Vilka krigare grabbarna är, säger en mycket glad Alf Spolander.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se