Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark laginsats av Hedemora

Hedemora svarade åter igen för en stark bortamatch när de besegrade Lindlöven i Lindehov med 3–1.

Annons

– Vi gjorde en jäkla match och är inne i ett riktigt flow just nu. Jag är så jäkla stolt över killarna, säger HSK-tränaren Alf Spolander.
Lindlöven visade upp en ordentlig frustration när det återstod en halv minut av matchen då Alexander Kovalonok crosscheckade Linus Westlund fult i ryggen och fick 5+20 minuter.
– Det var tur att smällen inte tog i huvudet, Linus har ont i revbenen och tappade luften men han är på banan snart, säger Spolander.

Hedemora fick en drömstart på matchen med 1–0 av Andrée Eriksson efter halvannan minut i powerplay, ett resultat som stod sig till knappa 17 minuter då Viktor Widing ökade på till 2–0.
I andra perioden tilldömdes HSK en straff, men den lyckades inte Joel Källström Englund förvalta, men tio minuter senare snappade han upp pucken i boxplay i egen zon och åkte över hela banan innan han drog Lindlövens målvakt och sprätte in 3–0 för Hedemora.

I tredje perioden lyckades Lindlöven reducera till 1–3, men närmare än så kom inte hemmalaget.
– Vi tränar på saker och så går vi ut och gör det, det är så man vinner matcher. Vilka krigare grabbarna är, säger en mycket glad Alf Spolander.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se