Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark laginsats gav storseger mot serieledaren

Örebro på bortaplan är en av säsongens svåraste matcher. Det bekymrade inte Mora som svarade för en av säsongens bästa matcher och vann med 5-0. Målvakten Lasse Johansson storspelade och höll nollan.
- Kul för Lasse och sett till helheten en mycket bra insats från vår sida, säger Harald Lückner.

Visst hade Lückner all anledning att vara nöjd med sitt lag. Alla lagdelar fungerade som de skulle och ingen spelare föll ur ramen. Martin Johanssons tidiga mål i boxplay gav Mora en energi som man tog tillvara på bästa möjliga sätt.
Kort efter ledningsmålet kom 2-0 genom backen Dan Iliakis som kliniskt avslutade ett vackert anfall.
Faktum är att Mora kunde gjort ytterligare några mål i perioden, men var inte Örebromålvakten Michal Zajkowski i vägen så var stolparna det.

Strömberg sparkas

Det var sannerligen ingen lätt dag för Örebro. Först beskedet om Conny Strömbergs avsked och sedan möte med ett Mora som sprudlade av spelglädje.
Gästerna utökade till 3-0 tidigt i andra genom Marco Tuokko efter att pucken lite turligt studsat fram till honom i slottet.
- Puckarna studsade med oss i dag, säger Lückner.

Bortdömt mål

I den tredje perioden jagade Örebro för fullt för att få kontakt och amerikanen Ryan Gunderson skickade tidigt in pucken i mål men domaren Pierre Schilken dömde bort det för offside i målgården vilket bidrog till stort missnöje både bland spelare och publik. Mora var inte sena att utnyttja hemmalagets frustration. Mattias Becks fina individuella prestation gav 4-0 och i slutskedet av matchen fastställde comebackande Alexander Hilmersson slutresultatet 5-0.
- Egentligen är det ingen tillfällighet. Vi har gjort flera bra matcher på sistone, säger Lückner.

Säsongen bästa insats?
- Topp fem definitivt. Bland de bättre på bortaplan, i alla fall där vi tidigare tagit alldeles för lite poäng. För att vara med i racet måste vi plocka fler poäng på bortaplan.

Johansson höll tätt

Lückner var förstås nöjd med sitt lag men mest nöjd lär han varit med målvakten Lars Johansson som stod för en strålande insats och höll nollan.
- Jag är full av beundran för Lasse. Han har jobbat otroligt hårt för det här. Kul att han får hålla nollan, säger Lückner.
Målvakten själv var givetvis på gott humör efter matchen.
- Alltid kul att få hålla nollan, säger Lars Johansson som nu ser ljust på framtiden efter en motig höst där han blivit utkonkurrerad av Daniel Hansen. Den sistnämnde är fortfarande skadad vilket har gett Johansson en chans som han definitivt har tagit.
- Jag hade en riktigt dålig inledning på säsongen. Det bidrog till att jag började träna extra där jag gick tillbaka till grunderna och det har väl hjälpt mig, säger Johansson.


DAVID HELLSING