Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark uppåkning av Calle

Falun-Borlänges Calle Halfvarsson kan lämna finska Kuusamo med högburet huvud.
Calle slutade sexa i söndagens jaktstart och var bäste svensk i minitouren.

Annons

Falun-Borlänges Calle Halfvarsson hade som målsättning att vara bland tio bästa efter jaktstarten där han gick ut som 17:e man.
Och han uppfyllde målsättningen med råge. Calle slutade på en fin sjätteplats i minitouren i Kuusamo, inte allt för långt från en pallplats.

Men helt nöjd var inte Calle trots den fina totalplaceringen i minitouren efter tre lopp.
Sågmyrasonen började med en niondeplats i sprinten i fredags.
Sedan kom dippen i lördagens millopp. Calle slutade 29:a, och låg inför söndagens jaktstart på en 17:e plats.
– Placeringen var bra, jag har ju inte så många topp 10-placeringar i världscupen. Men jag var så nära i sista backen, skulle ha legat 20 meter längre fram när vi gick in i backen, sa Calle till SVT.

Dagarna i Kuusamo har i alla fall gett Calle Halfvarsson ett bra besked inför framtiden av säsongen där OS i Sotji är det stora målet.
– Jag är väl inte riktigt i toppform, men den ska komma lite senare. I går (läs lördag) gjorde jag inget bra lopp, men jag fick lite revansch i dag. Tycker att jag fått en bra start på säsongen, fått ett kvitto att jag hänger med.
Nästa världscuptävling är i Lillehammer kommande helg, och Calle sticker ut hakan i vanlig ordning.
– Målet är topp 3 i alla kommande världscuptävlingar, det är klart realistiskt, ler Calle.
För våra två andra dalainslag blev det blygsamma placeringar.
Dala-Flodas Jens Eriksson slutade 42:a och IFK Moras Martin Johansson 67:2.

Längdskidåkaren Charlotte Kalla blev tvåa i söndagens jaktstart, 10 kilometer i fristil, i världscupen i Kuusamo, Finland.
Kalla gick ut som femma, 45 sekunder bakom lördagens segrare Justyna Kowalczyk, Polen, och 20 sekunder bakom tvåan Marit Björgen från Norge.
Men ihop med lördagens trea, norskan Therese Johaug, satte Kalla högsta fart från början. Redan efter fyra kilometer var Kalla och Johaug ikapp tätduon och Kalla gick upp i täten och drog.
Några kilometer före målgång skakade Kalla, Björgen och Johaug av sig Kowalczyk och i spurten fick Kalla se sig slagen av Björgen.
IFK Moraduon Stina Nilsson och Sofia Bleckur slutade 52:a respektive 46:a.
Calle Halvarsson kom igen efter lördagens 29:e plats på 10 kilometer klassiskt och blev bäste svensk med en sjätteplats i minitoren i finska Kuusamo.
Charlotte Kalla gjorde ännu ett fint lopp på söndagen och slutade tvåa efter norska Marit Björgen. Trea kom norges Therese Johaug.

Gunnar Bäcke/DT