Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt, men inte nog

Vad: Miss Li
Var: Liljan, Borlänge
När: Fredag 8/11
Publik: Fullt, 650
Betyg: 3

Det är blandade åldrar som trängs inne på Liljan för att bevittna Borlängedotterns återkomst. När Miss Li och bandet intar scenen mottas de av en strålande publik.

Oavsett om publiken är där för musiken eller på grund av lokalpatriotismen, så stöttar de henne till tusen till en början. Öppningen är stark med en av de låtarna från senaste albumet.
– Den här låten har nog aldrig passat bättre än någonsin, ropar Miss Li ut och tonerna till den Peace and Love-inspirerade låten "Dancing the whole way home" tar vid.
Med tanke på veckans nyhet om festivalens återkomst så förstår jag låtvalet – det är självskrivet, både som hit och aktualitet – men jag förvånas. Varför kommer den så tidigt? Jag hör fler säga det runt omkring.

Men Miss Li och bandet är glada och kör på. Alla låtar avverkas utan några större mellanrum och när Linda Carlsson äntligen ägnar sig åt någon form av mellansnack så passar hon på att hyllan både Borlänge och Liljan.
Publiken svarar självklart med ett vrål.
Men trots vrålet, så upplevdes det ändå som en ganska avslagen stämning i publiken (även om det inte märktes bland de som stod och trängdes vid kravallstaketet).

De släpper inte riktigt hämningarna. Majoriteten tycks visserligen studsa till rätt rejält under coverhiten "Första gången", mer mycket mer än så blir det inte.

För efter hitsen från Så mycket Bättre-eran har avverkats så kommer ett längre parti med lugnare låtar. Det är fint, Miss Li sköter sig verkligen på scenen – men hon når inte publiken. Flera runt mig vänder sig om och pratar. Bandet kämpar. Det är sådana gånger jag tycker att Borlängeborna är lite bortskämda. De vill ha Så Mycket Bättre, men de inser inte vad de just bevittnat – en monsterinsats.

Så egentligen är det är inte Miss Li och bandet i sig som drar ner betyget. Det är låtordningen som gör det, vilket har en sådan massiv inverkan på konserten att den många gånger skiftar som mellan natt och dag. Den bidrar samtidigt till hemmapublikens stundtals svala intresse, vilket i sin tur får påverkar konserten i stort. Det är synd.

För Miss Li är egentligen så mycket bättre än så.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se