Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statens konstråd betalar


Statens konstråd har bjudit in konstnären Jeppe Hein, Berlin, att göra ett förslag till en gestaltning av fasaden vid Högskolan Dalarna. Utsmyckningen får kosta 800000 kronor.

Det är Statens konstråd som beställer och som betalar. Konstnären får ett arvode på 50000 kronor för att ta fram ett förslag på hur skolans fasad kan gestaltats. Statens konstråd vill ha en skalenlig skiss eller modell. Förslaget ska också innehålla material- och detaljprov. Materialet ska ha "hög beständighet" och förutsättningarna för ett långsiktigt underhåll ska vara goda. Jeppe Hein har tackat ja till erbjudandet. Han är född i Köpenhamn 1974 och verksam i Berlin och mest känd för interaktiva verk som överraskar och som han själv sagt "lever av kontakten med publiken." Han har till exempel gjort bänkar som åker en bit när man sätter sig på dem och en eldslåga som blir större ju närmare betraktaren kommer och vattenstrålar som sprutar horisontellt genom rummet.

KRISTINA VAHLBERG