Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC-mästare till PWR – och Brovallen byter bilmärke

STCC-mästaren från 2012, Johan Kristoffersson, ska tävla för dalateamet PWR i STCC. Övriga förare i teamet blir vd:n Daniel Haglöf och Emma Kimiläinen.
– Jättekul att vi lyckats knyta Johan till teamet. Nu har i en laguppställning för att utmana om SM-guldet, säger Daniel Haglöf.

Efter en lugn vår duggar STCC-nyheterna tätt inför premiären i Skövde nästa helg. Och ur dalasynpunkt är det två spännande nyheter. Dels att PWR presenterat sin föraruppställning där den stora skrällen är att Johan Kristoffersson återkommer till STCC. Kristoffersson växlade över till rallycross för ett par säsonger sedan och han är en stor multitalang. Parallellt med STCC tävlar Kristofferson också i rallycross-VM.

Att Haglöf och Kimiläinen fortsätter i PWR är inte en lika stor överraskning.

Avesta-teamet Brovallen Design kommer att köra med Ford-bilar kommande säsong.

– Huvudorsaken till att vi byter samarbetspartner är att vi förbereder oss för STCC:s kommande reglemente och där har Ford redan en färdig lösning, säger teamägaren Tobias Johansson.

Teamet har kört med Kia-bilar de senaste säsongerna.

När det gäller förare är det klart att Rasmus Mårthen (bördig från Mora) kör ena bilen.

– Målet är att få ut minst två bilar, helst tre, säger Tobias Johansson.

På måndagen meddelades också att racinglegendaren Jan Flash Nilsson återkommer till STCC med ett eget team. Ordinarie förare blir meriterade Björn Wirdheim samt junioren Reuben Kressner. Reservförare blir Linus Ohlsson (körde för Brovallen Design 2014).