Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC-premiär utan dalaförare

Mattias Ekström var förste dalaföraren i STCC.
Sedan dess, 1997, har den svenska banracingserien alltid haft minst en dalaförare med.
Nu bryts sviten.
Till helgens premiär på Knutstorp finns ingen dalaförare anmäld.

Annons

Alldeles ointressant ur ett dalaperspektiv är ändå inte standardvagnsserien. Nästan en tredjedel av det 13 förare starka startfältet representerar nämligen ett dalabaserat team.

Daniel Haglöf, Borlänge, väljer i år att fokusera på rollen som teamchef för PWR. För några veckor sedan avslöjade han att finländskan Emma Kimiläinen, 24, blir den som rattar teamets förstabil i STCC. Kimiläinen blir för övrigt också första kvinnan i STCC på 15 år.

– Det ska bli skönt att äntligen komma igång med säsongen på riktigt, säger Daniel. Emma har gjort det riktigt bra så här långt och jag känner mig trygg. Jag är förväntansfull, säger Haglöf

Möjligen kommer PWR-teamet att starta med två bilar i några av säsongens tävlingar och då borde teamchefen ligga bra till för platsen bakom ratten i den andra bilen.

Några mil söderut från Borlänge, i Krylbo, håller Tobias Johansson till med Brovallen design/Team Kia. Johansson mönstrar en ung uppställning till sina tre bilar. Totaltvåan i TTA 2012, Göteborgaren Linus Ohlsson, 23, får sällskap av Mattias Lindberg, 20, Hässleholm och Andreas Wernersson, 19, Kvänum.

– Jag vill vinna, det finns inget annat mål. Jag har slagit dem förr och jag kan göra det igen, säger Linus Ohlsson.

Med stor sannolikhet återfinns dock inte årets totalsegrare bland någon av ovan nämnda förare.

Kvartetten Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, som var snabbast på de två sista testerna inför premiären, Fredrik Ekblom och regerande mästaren Thed Björk, Volvo Polestar racing samt Richard Göranson, Team Tidö, tippas göra upp om segern.