Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven besöker Dalarnas S-kongress

Socialdemokraterna i Dalarna fokuserar på ”Nya jobb i Dalarna”.
När distriktet håller kongress på lördag i Ludvika medverkar partiledaren Stefan Löfven.

Till kongressen kommer 175 ombud men sammanlagt deltar 260 personer, vilket är fler än vanligtvis.
– Anledningen är det stora intresset bland medlemmarna att lyssna till Stefan Löfven, socialdemokraternas partiordföranden, säger Evin Cetin som är Socialdemokraternas 1:e ombudsman i Dalarna.
Temat ”Nya jobb i Dalarna” är högaktuellt då varslen har ökat allt mer under inledningen av år 2013 och berörde 220 personer bara under januari att jämföras med 68 året innan.

– Varslen ökar, fler personer blir arbetslösa och utförsäkrade, samtidigt som alliansregeringen är trött och inte agerar. Vi socialdemokrater vill forma framtidens Dalarna med fokus på fler jobb och växande företag för en rättvis fördelning av välfärden, men även på att dagens ungdomar måste få en chans att komma in på arbetsmarknaden, säger Evin Cetin.
Kongressen är det högst beslutande organet för Socialdemokraterna i Dalarna. Partiet kommer här att göra avstamp och besluta vilka som är de politiskt prioriterade frågorna inför valrörelsen.
Medlemmarna har lämnat in ett antal motioner som ska besvaras och ledamöterna kommer att ha framtidsdiskussioner.
– Stefan Löfven kommer att delta genom att lyssna på de samtal som förs men även hålla ett tal, säger Evin Cetin.
Socialdemokraternas partiledare har tidigare sagt:
– Nu krävs en politik som samlar Sverige, som sätter människor i arbete och ger dem makten över sina egna liv.
I en debattartikel i Dala-Demokraten lyfte Löfven tillsammans med regionala s-företrädare fram vikten av samverkan på nationell och regional nivå. Samverkan mellan näringsliv, forskare och förtroendevalda så att fler företag kan växa.

Kongressen har även gäster från norska Arbeiderpartiet och dess ungdomsorganisation AUF. Samarbete finns genom Hedmark-Dalarna och SSU Dalarna har nyligen inlett ett samarbete med AUF.
– Samarbeten med socialdemokrater i Norge är viktiga för erfarenhetsutbyte, säger Evin Cetin.

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se