Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steget tog segern med inlevelse och sångglädje

Glitter, jubel, show och bra musik fyllde Jubileumshallen under årets stor fest. Steget vann Schlagerfestivalen.

Vårens största fest på Sjöviks folkhögskola är den då allt handlar om schlager. Det är alltid fullsatt och ingen går besviken från föreställningen. Här finns allt.

Tonen sattes redan från start då festivalorkesterns dirigent Anton Leanderson Andréas klättrade nedför en repsteget från en lucka i taket.

Visst märktes det att musik är ett av Sjöviks signum. De sju tävlade bjöd alla på högklassiga framträdanden. Alla låtar var skrivna av eleverna.

Först på scenen var Steget med schlagerna Du är min ängel, musik och text av Steget. Med guldhattar och guldslipsar och en härlig glädje fick gruppen publiken att jubla och sjunga med.

Elsa Scharin sjöng Balkan du vara, med tusch av romanitoner. Simon Bergström, stod för text och musik.

Vårtsvinskabaré av Alice och Molly Andersson framfördes av The Northern Imbeciles och var en otroligt fartfylld show. På scenen medverkade glittriga underliga djur. Publiken var klart med på noterna.

L-blockets låt Min sommarromans framfördes proffsigt av Ellen, Frida och Madde.

Lakebaybz är Sjöviks egna boyband. Med Gabriel Stenborgs och Victor Berrio Garcias låt You will always belong in my heart (forever and more) bjöd killarna på hela registret. Och visst skrek tjejerna och det regnade trosor in på scenen (var tjejerna mutade?). Ordningsvakten fick bära av flickor från scenen.

Sparv framförde Linnea Nyströms Om man kastar allting för vinden, en vacker ballad.

Tävlingen avslutades med fart. Space Jam körde Sandra Dahls och Stina Ingmars Vi vill också vara med. De glittrade, hoppade, dansade och sprang samtidigt som sjöng en riktig schlager.

I Sjöviks Schlagerfestival är det publiken som röstar, i två omgångar. Fyra låtar gick till finalen och när andra omgången var färdigräknad stod det klart att Steget vann.

I Steget ingår Johanna Berlin, Joel Boija, Sara Fredriksson, Nickolina Grundhed, Anna-Lotta Hedin Viksten, Kristina Karlsson, Jonathan Lembke, Olle Rotsman och Camilla Sanfer,

Det var bäst denna härliga schlagerkväll.