Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stentäpp: Det var då ett jäkla gnäll på "Vegorätt"


Läs krönikor, nyheter, se TV enklare genom att LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från

Appstore för Iphone

eller i

Google play om du har en telefon med Android

Annons

Det gnälls väldigt mycket på "Vegorätt" - det nya matlagningsprogrammet i SVT, och tydligen även Sveriges första vegetariska matlagningsprogram.

Jag ser på Facebook att folk gnäller, jag läser krönikor av folk som gnäller. Både köttätare och vegetarianer gnäller.

Jag tycker att det är lite överdrivet mycket gnällande.

Jag har sett första avsnittet av programmet, och visst, det var inget superduper-program som jag kommer att följa, men jag menar, det är ju inget annat matprogram heller.

Det känns som att många köttätare gnäller lite extra för att det är just ett program som är inriktat på vegetarisk mat, som att folk av någon konstig anledning fortfarande inte riktigt kan acceptera att vissa inte vill äta kött. Det verkar fortfarande finnas människor som blir provocerade av att en annan människa väljer att äta vegetariskt. "Uh, det där är inte riktig mat!". Vissa brukar till och med stoltsera med att de minsann gillar att äta mycket kött, så mycket kött som möjligt, det är fränt det. Ungefär lika fränt som att skryta om hur full man varit.

Idioti. Skärp er. Dessutom är det märkligt, vegetarian-kulturen är ju inget nytt påfund direkt, även om man kan tro det när man besöker vissa restauranger, "jaha, så du kan inte äta räkor heller?!?". Eller som min kompis Mia som fick den konstiga följdfrågan i Vingåker; "är du laktosintolerant också?" efter att hon berättat att hon ville ha vegetarisk mat.

Jag läser att vegetarianer och veganer gnäller på "Vegorätt" för att det ger en skev bild, att det eldar på fördomarna om att vegetarianer är flummiga hälsofreaks som sitter på höbalar. Ja, jo, det är ju dumt ifall programmet skapar felaktiga fördomar, men om det finns människor som ändrar sin bild av andra människor på grund av hur programledare är i ett TV-program så är det dom som har problem. Det är väl ingen som tror att alla som äter kött är som Plura liksom?

"Vegorätt" har även kritiserats för att det är för krångliga recept, att de gör mat som ingen normal människa ens orkar försöka sno ihop. Nähä, men då är det väl precis som alla andra matprogram då. Vem rusar in i köket och slänger ihop en Boeuf Bourguignon bara för att man sett en svettig Per Morberg göra det i TV liksom?

Nä, jag gillar inte matprogram över huvud taget, men jag tittar hellre på Vegorätt, där det åtminstone är snygga och mysiga miljöer, än jag tittar på ännu ett kök med kastruller i TV.

Största problemet är väl att Sveriges första vegetariska matlagningsprogram inte kom förrän nu.

MER AV STENTÄPP:

- "Idiotisk rondellkörning - och tydligen är det lagligt också"

- "Everybody sucks sa Lemmy till mig"

- "Jag tycker att man får säga dalmas"