Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stilen och trenden ändrar sig hela tiden med årstiderna, på så sätt får jag hela tiden inspiration"

- Det är något hoppfullt över tulpaner, säger Ellinor Anger som driver Blomsterstugan i Hedemora.

– Jag har alltid älskat blommor och bestämde mig tidigt för att bli florist, säger Ellinor Anger och plockar bland de nyutslagna tulpanerna från lokala Hildéns handelsträdgård i Djörkhyttan där hon själv extrajobbade som yngre.
– Jag gick floristlinjen i Norrköping.  Efter studenten började jag arbeta i en blomsteraffär för att sedan öppna en egen blomsteraffär i Säter och några år senare även i Hedemora. I drygt ett och ett halvt år arbetade jag i båda butikerna innan jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på butiken i Hedemora.
Får inspiration
Det som skiljer Ellinors blomsterstuga från andra blomsteraffärer är att blommor går hand i hand med inredningsattiraljer, textilier och porslin.
– Jag vill ju sälja det jag tycker själv är fint.
Senaste tillskottet i butiken är försäljning av kläder.
– Det är jätteroligt och helt nytt för mig.
Butiken består av två plan som just nu exploderat fullständigt i regnbågens alla färger. Borta är alla röda och vita julsaker.
 – Det roligaste med jobbet är att jag får arbeta med det jag tycker om. Stilen och trenden ändrar sig hela tiden med årstiderna, på så sätt får jag hela tiden inspiration.
Hur ser trenden ut för våren?
– Jag ser att det blir mycket färg till våren, även blått på inredning och textilier har börjat komma tillbaka. Jag tror att många tröttnat på allt det vita, det är fint som bas men jag tycker om färg och mönster på saker och ting. Prickigt, blommigt och randigt blir man glad av.
 
ANGELICA LINDVALL
076-795 61 78
angelica.lindvall@daladem.se
 
FAKTA: Ellinor Anger
Ålder: 33 år
Bor: I Rensbo utanför Hedemora
Familj: Man, två söner och en ängladotter
Intressen: Blommor, inredning, heja på barnen i skidspåret
Aktuell: Driver Blomsterstugan i centrala Hedemora