Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöld av jacka avslöjade stor tjuvgömma

Från början såg det ut som ett vanligt snatteri, även om värdet på jacka gjorde det till stöld. Gripandet av den ännu inte klart identifierade mannen gav dock skäl till husrannsakan hos honom. Vilket ledde till fynd av stulna kläder värda närmare 25 000 kronor.

Det var klockan 18.46 på kvällen den 7 januari som butikskontrollanter vid Stadium Outlet på Norra Backa stoppade en man iförd en jacka värd 1 799 kronor. Jackan var uppenbart stulen varför tjuven greps för att under natten så småningom bli anhållen, misstänkt dels för den aktuella stölden med också så småningom för häleri.

Mannen häktades några dagar senare och sitter fortfarande i häkte.

Ertappandet av honom som tjuv ledde till husrannsakan hos mannen, som bodde i en flyktingförläggning nära Borlänge. Där gjordes fynd av ett stort antal stulna kläder och andra varor. När målet nu går till åtal begär åklagare för nio olika butikers räkning bättre rätt till totalt 77 olika klädesplagg, skor, accessoarer och smink, sammanlagt värt lite närmare 25 000 kronor. De påträffade varorna har kunnat spåras till stölder som begåtts mellan 7 december och dagen för gripandet. Stölderna har skett främst i butiker i Kupolen.

Den åtalade mannen har begärt georgisk tolk men i stämningsansökan finns inte ens några födelsedata. När han greps påstods att han skulle vara född 1976, vilket alltså ändrats. Han erkänner stölden av jackan på Stadium men nekar i till brott när det gäller hälerimisstankarna.

På en stor del av det beslagtagna godset sitter prislapparna kvar, men i beslagen finns också gods som inte kunnat identifieras. För det fall rätten inte skulle bevilja butikerna bättre rätt till godset yrkas att det ska tas i förvar enligt stöldgodslagen.