Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stölder för mer än 100 000 kronor

Med de mörkare kvällarna kommer också inbrottstjuvarna.
I Malungstrakten har en rad inbrott gjorts ­under den senaste ­tiden. I ett fritidshus i Öje stals gods för mer än 100 000 kronor.

Annons

Det var natten till lördagen som tjuvarna slog till mot det välutrustade fritidshuset i Östra Öje. Listan på stöldgods blev omfattande, bland annat stals:
Vattenskoter. Fyrhjuling, röd Polaris Sportsman. Båtmotor 15 hkr. Röjsåg Stihl. Motorsåg Stihl. Grästrimmer Makita. TV-apparat.

Det är således avsevärda värden som det handlar om vid det här inbrottet.
Ytterligare fem till sex ­inbrott gjordes under helgen i fritidshusområdet vid Östra Vallsjön, som ligger strax öster om Öje, och är ”skyddat” av en vägbom.
– Vägen till området går från E45 och där finns en låst vägbom, men låset har brutits upp. Minst fem fritidshus har haft besök av tjuvar, men det verkar som att de inte funnit just något som de var intresserade av, säger förundersöknings­ledaren Lena Kruse vid polisen i Malung.
Vid några av fritidshusen har de oönskade besökarna tagit sig in i förråd och uthus. På ett ställe saknas ­diverse verktyg, men i några fall är det ännu oklart om det gjorts något tillgrepp.
I två stugor har fönster brutits upp, men det är oklart huruvuda det skett någon stöld i dessa.

För en vecka sedan ­gjordes inbrott i en villa i Myckelbyn Malung. Ägarna var bortresta under ett par dagar och när de kom hem kunde konstateras att tjuvar brutit sig in och sökt igenom bostaden. Här blev bytet värdesaker som smycken och kontanter.
I Andersviksberg på Malungs finnmark gjordes ett inbrott mitt på blanka förmiddagen medan hus­ägaren var tillfälligt borta, men tjuvarna blev skrämda från platsen när folk kom hem.

Anders Mojanis/DT