Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stoppa den fortsatta utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar"

Det är dags för det svenska folket att vakna och stoppa den pågående utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar.

Det skriver vänsterpartiet i Malung i ett pressmeddelande och startar ett upprop.
- Vi uppmanar andra organisationer, partiavdelningar och fackliga organisationer att agera. Nu finns det en nystartad facebook-grupp med rubriken ”dags att vakna”. Redan första dagen fick vi 50 namn. Nu startar vi budkavlen från Malung, konstaterar Christin Löfstrand ordförande i vänsterpartiet i Malung.

Sålde bolag för 100 miljarder

I pressmeddelandet nämns att den borgeliga regeringen förra mandatperioden sålde ut statliga bolag för bortåt 100 miljarder kronor. Nu aviseras en andra våg med ytterligare utförsäljning på 100 miljarder. Överst på försäljningslistan står Nordea, SBAB och Telia.
- För några år sedan drev bland annat moderaterna här i kommunen samma utförsäljningspolitik. Men här verkar man nu ha insett att det är en tillgång med ett samhälleligt ägande av skog och energi. Tom Martinsson och moderaterna här i Malung-Sälens kommun borde ta en kontakt med sina alliansbröder och systrar i regeringen, säger Christin Löfstrand.

Stoppa utförsäljningen

Vänsterpartiet i Malung menar att det finns flera undersökningar som visar att utförsäljningspolitiken saknar stöd hos det svenska folket.
- Nu behövs det en bred folklig rörelse för att stoppa den fortsatta utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar, tycker Christin Löfstrand.
ROLF JOHANSSON