Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Stoppa skoterbuset”

Sänk gasen. Sätt på ljuddämpare. Tomas Åkerlind i Ovanmyra är trött på skoterbuset i byn.

Tomas Åkerlind har inget emot snöskotrar. Bara de körs med förstånd. Och efter regelboken.
– Det är rena anarkin i Ovanmyra. Ungdomarna kör hur som helst. Utan hänsyn till grannar eller trafikregler, säger Tomas Åkerlind.
– Vår lilla son kan inte sova på kvällen för allt oljud vi har inpå husknuten.
– Dessutom har vi en katt som blir helt vettskrämd.

Tomas Åkerlind har tröttnat. Gång på gång har han ringt polisen utan att något händer. I helgen försökte han prata med en av skoterförarna. Det gick inget bra. Tomas fick veta att han inte hade med saken att göra eftersom föraren påstod sig köra på egen mark.
– Jag vill inte göra mig ovän med folk. Men jag tycker faktiskt inte att det ska bullra som värsta reaplan långt inpå kvällarna. Dessutom mitt i byn, säger Tomas.
Tomas Åkerlind menar att förarna ska använda skoterlederna som finns runt Ovanmyra och Boda.

– Det är inte tillåtet att köra i full fart genom byn. I helgen var det minst fyra skotrar som förde att fasligt oväsen precis intill vår tomtgräns. Hästarna i granngården blir också rädda.
– Nu får jag väl en massas ovänner som går ut i tidningen med det här. Men det måste bli stopp på skoterbuset i byn, säger Tomas Åkerlind.

Mats Rönnblad