Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor glädje över beslut om bygge

Annons

– Äntligen, nu ser vi ljuset i tunneln.

Äldreomsorgschef Aina Gustavsson är glad, för att inte säga lycklig, över kommunfullmäktiges beslut att anvisa pengar för ett nytt demensboende.

Bygget bedöms som nödvändigt för att kommunen ska klara den framtida demensvården.

Antalet invånare som behöver demensvård ökar just nu med tre-fyra per år. Tendensen är att fler yngre, i 50-65-årsåldern, får en demensdiagnos.

– De flesta som beviljas boende i dag har ett mycket stort behov av omvårdnad, i kombination med medicinska insatser. De anhöriga gör sitt yttersta för att klara av omsorgen hemma, förklarar Aina Gustavsson.

I dagsläget finns det ett stort antal personer som behöver ett boende.

– Just nu kan vi inte erbjuda alla ett bra boende. När de anhöriga inte orkar längre blir det akututryckningar och därför är det bra om bygget kan komma i gång, säger äldreomsorgschefen.

Enligt fullmäktiges beslut ska kommunstyrelsen nu uppdra åt Upphandlingscenter i Ludvika att utforma upphandlingsunderlaget samt genomföra upphandlingen. Dessförinnan ska intresserade entreprenörer, anbudsgivare, bjudas in till ett möte för att informeras om kommunens ambitioner.

Kent Olsson
kent.olsson@dt.se