Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor omsättning i Rättviks trupp

Med rätt inställning kan IFK Rättvik bli att räkna med i allsvenskan.
Det har laget visat under försäsongen.
– Vi har gjort det bra mot riktigt bra lag, säger assisterande tränaren Johan Snihs.

Rättvik försäsong kan beskrivas lite som en berg och dalbana. Bra insatser har varvats med mindre goda.
En insats av det sämre slaget var förra helgens genrep mot division 1-laget Västanfors, som vann med 3–2.
– Ja, det var ett mörker, konstaterar Snihs.
Men det finns också förklaring till det.
– Vi saknade många spelare och det är väl en del av det hela och Västanfors tyckte nog att det var roligare än vad vi gjorde.

Egentligen skulle Rättvik ha spelat seriepremiär borta mot Gustavsberg, men den matchen blev inställd på grund av blidvädret.
Just det milda vädret har satt käppar i hjulet för många matcher så här i inledningen av säsongen.
Men i Rättviks fina hall är det av förståeliga skäl bra is och där hade premiären kunnat genomföras oavsett väderlek utomhus.
– Vi försökte kasta om så att vi skulle få hemmamatch mot Gustavsberg, men det gick tyvärr inte att lösa, säger Johan Snihs.
I stället sker premiären på lördag, då gamla storlaget BolticGöta från Karlstad kommer på besök.
Att det är ett flerfaldigt mästarlag som står på andra sidan borde tända Rättvik. För det är just inställningen som verkar ha brustit en del i träningsmatcherna.
– Vi har spelat väldigt bra mot bättre motstånd, men förlorat mot lag som man tycker vi ska vinna mot.
I den egna cupen slutade Rättvik sexa efter att ha förlorat sista matchen mot division 1-laget Falun.
– Det var väl en inställningsfråga. Vi var bara ett mål från att spela final, förklarar Johan Snihs att motivationen inte var den bästa för att spela om en femteplats i turneringen.

Duon Johan Snihs med huvudtränaren Peter Ring gör andra säsongen tillsammans i Rättvik. Den här säsongen har tränarkonstellationen utökats med Jörgen Momqvist.
Trion har en hel del nytt att jobba med. Det har varit stor omsättning i klubben med tio nya och nästan lika många har lämnat.
– Visst har vi tappat några som mycket av spelet kretsat kring, men vi har fått in nya karaktärer som är jobbiga att möta och det gäller att vi får med alla, det gäller att ”knäppa på” inför varje match, poäng- terar Johan Snihs.

Jörgen Wåger/DT