Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor pizzafest i byn

Annons

Det finns en försäljning som välkomnas av många trots att den egentligen inte ska ske. Det är när Procordia Food säljer ut det som stämplats som andra sortering. Då strömmar bybor och utsocknes till för att fynda pajer och pizzor till fyndpris.

– Egentligen ska det inte bli någon andra sortering, men det händer att produkterna väger lite för lite till exempel, förklarare Monica Heinstedt på Porcordia Food, medan hon sålde pajer och pizzor för glatta livet.

När det blir något som inte stämmer, en produkt som inte klarar kvalitetskravet så erbjuds personalen att köpa dessa, men det är som med bagarnas barn. Det är inte alltid personalen är sugna på en pizza extra till middagen och då växer lagret med produkter som stämplats som andrasortering.
– Det är ju inget fel på maten och det skulle vara tråkigt att få slänga mat, säger Monica.

Så ibland händer det att det blir försäljning till allmänheten. Ibland var i lördags och när dörrarna öppnades var det fullt med paj- och pizzasugna som välde in.
Många var väldigt målmedvetna och hängde på låset. De visste precis vad de sökte, andra plockade mer slumpmässigt.

Skolelever som studerar på annan ort, arbetare som fixade lunchmat och många andra ekonomiskt lagda passade på när det gick att få en paj eller pizza för ungefär en tredjedel av priset.
Först tog blåbärspajen slut och en pall med ost- och skinkpaj tog snabbt slut därefter.
– Den här orkar du också konstaterade Marianne Morén från Järna och lastade på en kartong till med paj åt Håkan Morén, som nu har mat som han kan värma på egen hand vid behov.

Unge Aron Grahn från Fredriksberg bläddrade bland pizzorna ihop om att det var leksaker som mamma plockade ner i en stor kartong, men den här gången var det snarare god snabbmat och efterrätter än leksaker i kartongen.

Nisse Schmidt/DT