Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor utryckning när yngling brände ner bastu

Annons


På väg ut kontaktade brandkåren flygledartornet på Mora Siljan Flygplats som kunde se rökpelaren med blotta ögat. De dirigerade därför omgående om ett flygplan som fanns i närheten till platsen. Kort därefter kom besked från piloten att det var en mindre byggnad som stod i full brand.

Brandmännen tog sig snabbt ut till platsen med hjälp av skoter och hade stora bärbara pumpar med sig. Vid framkomst till själva ön visade det sig dock att det var en yngling som eldade ner en bastubyggnad med flit då det var ett svartbygge. Tf räddningschefen Johan Szymanski och jourhavande styrkeledare gav personen i fråga en rejäl föreläsning i hur man hanterar eld och när man bör kontakta brandkåren i förväg för att slippa stora pådrag.

Mannen fick därefter ansvara för att bevaka branden under kvällen och natten och därefter städa upp ordentligt på platsen. Brandkåren riktar stort tack till flygledningen och det flygplan som hjälpte till att lokalisera brandplatsen.


En kraftig rökpelar syntes över Siljan.

foto: brandkåren