Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stördes i uppvaktning - gav berusad allvarliga skador


För detta och fyra andra våldsbrott döms nu 23-åringen till ett års fängelse.

Händelsen på Holmtorget den 18 juni sågs av flera vittnen. De har berättat hur 55-åringen burit på två systemkassar och inte haft någon möjlighet att freda sig mot vare sig slag eller knuff. Mannen föll handlöst, fick ett blödande sår i bakhuvudet och blev liggande livlös i närmare tio minuter.

55-åringen är en känd missbrukare och kriminell och försvann från platsen utan att söka vård. därför saknas rättsintyg om skadorna och tingsrätten resonerar om inte misshandeln borde betecknas som grov.

Straffvärdet bedöms slutligen till åtta månaders fängelse och 55-åringen tilldöms vidare ett skadestånd om 12 000 kronor.

23-åringen döms   vidare för övergrepp i rättssak mot ett vittne till händelsen. 23-åringen försökt fly men blev upphunnen av vittnet och hotade döda honom om han larmade polis. Hot som 23-åringen upprepat dagen därpå. Även vittnen tilldöms ett skadestånd, i hans fall om 10 000 kronor.

23-åringen döms vidare för misshandel och vållande till kroppsskada på en krog i Borlänge 29 juli. Vid ett bråk slog han en flaska i huvudet på en antagonist och träffade med samma slag av misstag en kvinnlig gäst.

Slutligen fälls han för våld mot tjänsteman sedan han slagit till en vakt som omhändertog honom i samband med händelsen. 23-åringen nekar i huvudsak till allt. De tre sistnämnda offren tilldöms skadestånd om 8 800, 2 000 respektive 1 945 kronor.

Gubb Jan Stigson