Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storspel av Borlänge – men bara i 75 minuter

Under 75 minuter gjorde Borlänge sin särklassigt bästa match hittills när Gustavsberg gästade Tunet. Då hade Borlänge ledningen med 7–1 efter storspel både offensivt och defensivt.

Helt plötsligt kom man dock av sig och Gustavsberg kunde snygga upp siffrorna till 7–5.
Avslutningen i matchen var en kopia av den mot Härnösand. Då motståndarna tilläts plocka in från 6–2 till 6–5.
– Det har inte med orken att göra, men visst var det synd att vi inte behöll vårt spel matchen ut, säger Borlänge-tränaren Anders Hedlund.
– Jag håller mig dock till det positiva och därför är jag jättenöjd med matc-hen.

Första halvleken blev fri från målchanser i drygt 40 minuter. Båda lagens defensiv var tät, men under defem sista minuterna lossnade även målskyttet för Borlänge. Först svarade Alexander Sundström för ett sologenombrott som gav 1–0 och två minuter senare ökade Johan Eltin till 2–0 på en hörnretur.

Gustavsberg startade andra halvlek i ett blixtrande tempo och var två-tre gån-ger nära att reducera, bland annat med ett skott i ribban.
Men gästernas offensiv gav Borlänge möjligheter till kontringar och dem tog man vara på. Både 3–0, 4–0 och 5–0 kom efter snabba kontringar.
Så fortsatte det, men efter att David Forsell gjort 7–1 verkade spelarna bli övermodiga i jakten på fler mål.
Då kom det dittills starka försvarsspelet av sig och under loppet av tolv minuter hade Gustavsberg reducerat till 7–5.
– Visst var det synd att vi släppte in dem, men vår seger var aldrig i fara, säger Anders Hedlund.
– Sett över hela matchen var det en helt annan arbetsinsats än i våra föregående matcher.

Hela laget får överbetyg för de 75 första minuterna. Då storspelade målvakten Pete Pättiniemi. Framåt var Hampus Åkerman bäst till en början, men ett extra plus även för Alexander Sundström och David Forsell.
Sven-Erik Karlsson