Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storspel av målvakts-Kalle gav Avesta en derbypoäng

Falun skapade ett tiotal bra målchanser och hade ett klart övertag i bollinnehavet. Men Avesta hade Kalle Jansson i mål och det räckte för att knipa en poäng i daladerbyt.

Avesta hade två stora hjältar i den här matchen. Dels nämnde Jansson och dels pigge Ewasali Ahmadi. Den senare gav sitt lag ledningen redan i tredje minuten, en ledning som såg ut att stå sig matchen ut.

Falun såg närmast chockat ut av den starten och det dröjde till minut 17 innan första hemmaavslutet på mål noterades.

Men från det avslutet var det nästan bara Falun för hela slanten, åtminstone de följande 50 minuterna. Falun hade ett stort övertag i bollinnehavet och vaskade fram flera riktigt bra möjligheter. Många av lägena var dock skott utifrån, Falun hade med sitt bolltrillande svårt att få till avsluten nära mål och på skotten som kom var Kalle Jansson hundraprocentig.

– Klart skotten kommer utifrån när de backar hem, det fanns ju inga ytor bakom. Men jag förstår Avesta, dom vill behålla sin ledning, sade falutränaren Amir Azrafshan.

På frågan om Falun inte tjänat på att ibland prova ett rakare spel, svarade Azrafshan så här:

– Spela rakt går det att göra mot ett lag som är längre upp på plan.

Samtidigt tror vi inte på chansspel, sade Azrafshan som förstås var missnöjd med att inte ta alla poängen, med tanke på spelövertag och målchanser.

– Vi skapade hur många chanser som helst men deras målvakt var jävligt bra, berömde falutränaren.

När Kalle Jansson väl fick kapitulera var det på ett självmål.

Falukaptenen Joel Granberg dribblade sig in mot mål, skickade iväg bollen och den tog på en försvarares fot och ställde Jansson. Då var det sex minuter kvar av ordinarie tid.

Ett slumpmål, för i det läget såg Falun ut att ha gett upp. Pressen hade kommit av sig och det var Avesta som förde spelet sista 20 minuterna.

– Vi tappade första ytan och så hade vi otur när han får bollen på foten. Väldigt oturligt och det är ingenting att göra åt saken, konstaterade Jansson som var både nöjd och missnöjd med en poäng.

– Klart det är surt när målet kommer så sent i matchen. Men de styrde och ställde därute så vi får vara nöjda med en poäng i dag.

Du själv gjorde en kanonmatch?

– Tack, ja det stämde bra i dag. Hela försvaret fungerade bra, vi höll våra positioner och täckte ytor.

Var det er plan att backa hem?

– Vi skulle spela defensivt men vi kom inte hit för att spela tjongfotboll. Vi ville rulla men Falun är ett duktigt lag, sade han.