Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för ny träff

Efter massor av år som ansvarig för höstmarknaden i Grängesberg har Lennart ”Albin” Andersson nu blivit spindeln i ett annat nät. För andra året arrangerar han den 31 augusti en återträff i Grängesberg och som långt överträffat premiärårets deltagarsiffra.

Annons

– Det är alldeles fantastiskt roligt, bubblar det från ”Albin” Andersson via hans mobil.
Trots att anmälningstiden är öppen fram till söndag hade på tisdagen 216 personer registrerat sig att jämföra med deltagarsiffran på 120 personer i fjol.
– Det ramlar in anmälningar hela tiden.
Även i det här fallet har Facebook haft en enorm genomslagskraft. Gruppen Du som är från Grängesberg har över 2 000 medlemmar och här har informationen om återträffen fått spridning.
– Men det är ju många som snackar om det här och Facebook har inte alla. Vi har anmälningar från alla möjliga håll, bland annat Danmark.

Grängesbergare i förskingringen får nu en chans att träffa gamla skolkamrater, idrottskompisar eller grannar från förr.
– Det kommer att garanterat bli många Grängeshistorier och mycket skratt. Några har lovat att ta med sig sina instrument. I fjol hade vi avsatt två timmar för mingel men tiden bara flög iväg så nu har vi bokat in fyra timmar, upplyser ”Albin” Andersson, som sedan många år är bosatt i Borlänge.
Bland de anmälda finns idrottare som 90-årige Hans ”Buckis” Hansson, legendarisk fotbollsmålvakt, och Hasse Sjöberg, fyrfaldig svensk mästare i ishockey med Brynäs.
Återträffen hålls på gokartanläggningen och de som inte vill tillbringa hela kvällen här kan ta sig till Parken och dansa till Larz Kristerz. (DT)