Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort publiktryck på skidskytte-SM

Senaste gången SM i skidskytte tog plats i Lima var 2010, efter två års förberedelser var det i helgen dags igen.

Annons

Omkring 150 tävlande deltog i helgens Skidskyttetävlingar vid skidstadion i Västra Tandö. Vädret lockade även dit publiken och under lördagens tävlingar räknade vice tävlingsledaren Roger Westling med att nästan 1 000 personer gästade skidstadion.

I sluttningen bortanför läktaren satt familjen Gunnarsson och grillade korv på en engångsgrill. Den här veckan har de påsklov och tillbringar det i husvagnen i Kläppen.
Just den här dagen njöt de dock av solskenet och stämningen på skidstadion i Tandö.
– Vi har hållit på med både skytte och skidåkning men då separat och tycker om att titta på skidskytte på tv, så när vi såg det här evenemanget passade vi på att åka hit, berättar Annika Gunnarsson och fortsätter,
– Det är roligt att se sporten live, det har vi inte gjort förut.
Annika är här med sin man, deras barn och hennes föräldrar och kommer stanna en vecka för att njuta av skidåkningen.

Under de dagar som tävlingarna pågått har det varit Ungdoms-SM, Junior-SM samt Senior-SM. På fredagen inleddes tävlingarna med en ”elljustävling”, en sprinttävling på kvällen, något som inte gjorts förut.
Sammanfattningsvis tycker Roger Westling att det har varit en bra tävling.
– Allt har flutit på och det har inte varit några fadäser. Det hade inte gått att få det mycket bättre, säger Westling.

Theres Johansson/DT