Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stortapp för dansk fläskfilé

Annons

Dansk fläskfilé har tappat kraftigt i popularitet bland svenska handlare. Både Axfood, Ica och Coop har dragit ner marknadsföringen av dansk fläskfilé till en minimal nivå. I stället marknadsförs svenskt kött, rapporterar Atl, Lantbrukets affärstidning.

Lätt överdrivet har den danska fläskfilén försvunnit från butikshyllorna. Vi bedömer att försäljningen av dansk fläskfilé har minskat med någonstans mellan 70 och 90 procent sedan i våras, säger Torbjörn Lithell, vd för HK Scans svenska inköpsbolag Scan Agri, till tidningen.

Uppmärksamhet kring förekomsten av resistenta MRSA-bakterier i dansk fläskfilé och den utbredda antibiotikaanvändningen inom den danska grisuppfödningen är några orsaker till tappet.

Samtidigt har svensk handel marknadsfört svenskt kött mer än tidigare och svenska konsumenter har också valt svenskt kött i mycket större utsträckning än förut.