Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffseger igen för Mora

Asplöven är Hockeyallsvenskans bästa bortalag.
Men det var Mora som tog ledningen i första perioden genom Mattias Beck i spel fem mot tre, hans tolfte mål för säsongen. Strax före Moras ledningsmål hade Asplöven chansen att spela fem mot tre i 1.41, men utan att få utdelning.

Nu visade ändå Asplöven varför man är ett bra bortalag och hann med att både kvittera och ta ledningen innan pausvilan.
Andra perioden blev ungefär som den första, mycket bök och stök längs sargerna, lite grinigt, inte speciellt välspelat och många utvisningar.
Mora fick i alla fall med sig en kvittering när Robin Johansson gjorde sitt första mål för säsongen.
– Vi gör två bra perioder, men i tredje tog Mora över lite. Då var det stolparna och ribban som räddade oss, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Mora fick inleda tredje perioden i powerplay.
Men några mål föll inte, varken under de första 20 eller i förlängningen.
Men precis som Asplöventränaren antydde var det målramen som räddade en poäng till Haparandalaget.
– Jag räknade till åtta ramträffar, men Asplöven är ett bra lag. Vid upptaktsträffen i Stockholm var jag nog den ende tränaren som trodde att Asplöven skulle vara med högt upp, säger Moratränaren Patric Wener.

Och straffar verkar vara Moras melodi. I onsdags vann Mora borta mot Djurgården efter straffar, och nu såg Mattias Beck till att två poäng hamnade i Mora med en avgörande straff.
Båda tränarna ville framhålla sina målvakter, med all rätt. Joni Puurula och Mantas Armalis var matchens förgrundsfigurer.
– Det var två bra målvakter som höll nere siffrorna, menade Per Kenttä.
– Sedan var Mikael Wikstrand fruktansvärt bra, menade Patric Wener.
– Det här var en bra match mellan två lag som ville vinna. Kul att det var bra med folk på läktarna (3 311). De måste ha fått valuta för pengarna, säger Patric Wener.

Gunnar Bäcke/DT